Obiceiul care face ciorba otrăvitoare. Toate gospodinele fac asta fără să-şi dea seama

Prima apa in care au fost fierte legumele trebuie aruncata, mai ales daca folosesti legume din comert.

02 apr. 2022, 10:53
Obiceiul care face ciorba otrăvitoare. Toate gospodinele fac asta fără să-şi dea seama

Studiile au aratat ca ciorba este un fel de mancare ce poate ajuta sanatatea datorita vitaminelor continute de legume. Cu toate astea, aproape toate gospodinele au un obicei gresit.

Apa in care se fierb legumele trebuie schimbată, mai ales daca legumele sunt cumparate din comert. In caz contrar riscati sa va otraviti cu chimicalele de pe legume.

Postul Paştelui 2022. Reţetă fabuloasă de ciorbă de perişoare din ciuperci! Gospodinele trebuie să o încerce imediat
De exemplu, prima apa in care au fost fierte legumele trebuie aruncata, mai ales daca folosesti legume din comert. De obicei, in aceasta prima apa se regasesc ingrasamintele si pesticidele folosite la dezoltarea cat mai rapida a legumelor. Daca folosesti produse bio, poti pastra cu incredere prima apa, deoarece aici se gasesc toate substantele nutritive din legume.

Reţeta de ciorbă de cartofi a lui Sorin Bontea. Ce pune în ea de iese delicioasă. Încearcă şi tu!

Greşelile majore atunci când facem ciorba. Aceste două ingrediente strică tot gustul

Greșeala pe care toți o facem când gătim ciorbă este adăugarea leuşteanului, care nu este bun pentru toată lumea. Potrivit medicilor, leușteanul este bogat în quercetină. Acesta este unul dintre cele mai active flavonoide prezente în regnul vegetal și are o putere o acțiune anti-oxidantă foarte puternică de modulare a sistemului imunitar.

Totodată, aceași substanță are și o acțiune anti-inflamatoare, anti-aterogenetica, dar și proprietăți anti-cancerigene. Frunzele de leuștean mai conțin și uleiuri volatile aromatice, dar și vitaminele A și C.

Secretul unei ciorbe delicioase. Greşeala pe care o face toată lumea când prepară ciorbă

În frunzele de leuștean se regăsește și cumarină, un compus chimic care are un gust amar și are efecte benefice în cazul hipertensiunii, septicemiei, osteoporozei, astm și de asemenea favorizează reducerea tumorilor și a inflamațiilor, suprimând totodată pofta de mâncare.

Leușteanul are o mulțime de beneficii, chiar dacă trebuie să fim atenși la utilizarea acestuia. Astfel, este bogat în quercetina, unul dintre cele mai active flavonoide prezente în regnul vegetal, ce are o puternică acțiune anti-oxidantă, modulatoare a sistemului imunitar, anti-inflamatoare, anti-cancerigene. Leușteanul este recomandat și în cazul bolilor precum depresia, indigestia, anorexia, colicile intestinale.

Leușteanul nu trebuie consumat de aceste persoane

Uleiul de leuștean este recomandat și el persoanelor în vârstă care se confruntă cu probleme de sănătate. Acest ulei are proprietatea de a scădea tensiunea și stimulează diureza.

Medicii au constatat însă și un efect mai neobișnuit legat de leuștean. Mai exact, potrivit acestora, leușteanul nu trebuie să fie administrat în cantități mari și nici pe perioade mai lungi de timp de persoanele care suferă de infecții renale.

În același timp, leușteanul nu trebuie consumat nici de femeile care sunt însărcinate. În cazul femeilor care alăptează, leușteanul este recomandat în cantități moderate, mai exact 3g pe zi de frunze proaspete.

Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciorbă. Când se pune, de fapt, sarea în mâncare. Secretul unei ciorbe delicioase

De menționat este faptul că nici bucătarii nu recomandă utilizarea leușteanului în exces. Aceștia susțin că strică gustul mâncărurilor precum ciorbe sau mâncare gătită cu pui, vită, sau legume.

 

În timpul sezonului de iarnă, nimic nu se compară cu o ciorbă caldă și bună care să ne încălzească sufletele. Cu toate acestea, aceasta este greșeala pe care toți românii o fac atunci când pregătesc supa sau borșul. Trucul genial pentru ca rețeta să iasă gustoasă.

Secretul pentru a face cea mai bună ciorbă

Gospodinele care folosesc bulion

pentru a da un plus de savoare ciorbelor trebuie să țină cont de anumite sfaturi, deoarece ceea ce poate părea o rețetă simplă poate deveni mult mai complicată dacă nu respectăm câțiva pași esențiali.

Atunci când ai musafiri sau pur și simplu vrei să-ți impresionezi familia cu un preparat cald delicios, specialiștii îți recomandă să folosești carne de pasăre. Astfel, bulionul va fi încărcat cu nutrienți, precum calciu și magneziu, și veți obține o aromă savuroasă.

Ce legumă folosești pentru a absorbi excesul de sare

Un alt truc important de bifat este înlăturarea spumei. În timpul fierberii, legumele si carnea de pui emană o spumă pe care trebuie să o îndepărtați cu o paletă. În caz contrar, supa va avea un gust puțin mai amar, lucru pe care nicio gospodină nu și-l dorește.

Un alt secret genial pe care puțini români îl știu este momentul în care supa trebuie dreasă. Nu adăugați niciodată sare în timp ce gătiți ciorba. Acest pas trebuie făcut la sfârșit, când bulionul este aproape gata.

Motivul este unul extrem de simplu. În acest fel te vei asigura că sarea nu se „dizolvă” în timpul gătirii. Pe de altă parte totul trebuie făcut cu măsură. Nu puneți prea multă sare, deoarece atunci gustul supei va avea de suferit.

Este important de știut faptul că poți folosi o anumită legumă pentru a drege gustul supei, dacă preparatul este prea sărat sau condimentat. Este vorba despre cartofi. Tot ce trebuie să faci este să tai cartoful în bucățele și să le adaugi în mâncare. Bucățile vor absorbi sarea în exces pe măsură ce se gătește, lăsând amidonul în mâncare care va dilua și mai mult sărătura.

Greselile mari pe care le faci atunci cand gatesti supa sau ciorba. 5 greseli de evitat in bucatarie

Iata care sunt greselile mari pe care le faci atunci cand pregatesti supa sau ciorba.

1. Folosesti vegeta sau concentrate de legume din comert pentru a da gust supei. Aceste produse care se gasesc de obicei pe rafturile supermarketurilor contin mult sodiu si alte arome artificiale.

Vei obtine o supa sarata si cu un gust artificial, uneori neplacut. Cel mai bine este sa folosesti legume proaspete, din gradina sau cumparate din piata, de la tarani.

2. Gatesti supa/ciorba la foc mare. Ciorbele si supele trebuie pregatite la foc mic. Esti in graba, probabil, si crezi ca, daca dai focul mai tare, ciorba va fi gata mai repede. Gresit! Seteaza flacara la nivel mic spre mediu pentru ca ciorba sa fiarba alene, pentru ca aromele sa aiba timp sa se imbine, iar rezultatul final sa fie gustos.

Mare atenție atunci când cumperi carne de pui. Această greșeală ți-ar putea pune sănătatea în pericol!

3. Adaugi toate ingredientele in acelasi timp. Aceasta este una dintre cele mai des intalnite greseli atunci cand faci o supa sau o ciorba: pui la fiert carnea si toate legumele in acelasi timp.

O regula importanta este sa fierbi intai carnea si apoi legumele, pe rand, in functie de textura lor. Intai se pun la fiert legumele mai tari (morcovii, ardeiul, ceapa), spre final cele mai moi, spre exemplu dovlecelul.

4. Pui sare in supa inca de la inceput. Daca sarezi supa sau ciorba inca de cand pui totul la fiert, odata cu procesul de fierbere zeama va scadea, iar la final vei avea un preparat mai sarat decat trebuie. Potriveste gustul cu sare si piper abia cand ciorba este aproape gata. Nu dupa ce ii stingi focul, ci cu 5-10 minute inainte de a o lua de pe foc.

5. O lasi sa fiarba prea mult. Daca o gatesti la foc iute sau o lasi pe foc mult prea mult timp, risti sa nu iti iasa foarte gustoasa sau sa ramai fara zeama. Lichidul o sa scada prea mult si, in loc de supa, vei obtine o tocanita. Ce trebuie sa faci: fierbe ciorba la foc mic si asigura-te ca ai pus suficienta apa.