Octavian Jurma, declaraţie sumbră cu privire la varianta DELTA: Singura variantă care produce decese și între cei complet vaccinați

Octavian Jurma a anunţat, într-o postare pe pagina de Facebook, că tulpina Delta e singura tulpină care a produs până acum în România decese între cei complet vaccinați.

06 sept. 2021, 10:51
Octavian Jurma, declaraţie sumbră cu privire la varianta DELTA: Singura variantă care produce decese și între cei complet vaccinați

Octavian Jurma, declaraţie sumbră cu privire la varianta DELTA. Cercetătorul adaugă că 99% din tulpinile secvențiate saptamana trecuta au fost varianta Delta.

Octavian Jurma, declaraţie sumbră cu privire la varianta DELTA: Singura variantă care produce decese și între cei complet vaccinați

„99% din tulpinile secventiate saptamana trecuta au fost varianta Delta. Tot varianta Delta este singura prezenta in cele 9 decese noi secventiate.

De asemenea Delta e singura tulpina care a produs pana acum in Romania decese intre cei complet vaccinati. Pana acum avem 5 decese produse de Delta in randul celor vaccinati si secventiati, adica 15% din decese. 85% din decesele secventiate se afla in continuare in randul celor nevaccinati.

Incepe sa nu mai fie amuzant faptul ca CNSCBT (CENTRUL NATIONAL de SUPRAVEGHERE si CONTROL al BOLILOR TRANSMISIBILE), o institutie publica in subordinea Ministerului Sanatatii, insista ca: «in acest moment nu exista evidente de transmitere comunitara sustinuta, la nivel national, a variantei Delta».

Avand in vedere ca toate judetele din Romania se afla intr-o faza de crestere intens accelerata si intens comunitara a numarului de cazuri noi, inseamna ca adevaratii specialisti de la INSP au fost redusi la tacere de catre sefii lor numiti politic.

Nu cred ca aceasta clasificare mai este o eroare si nici nu este o declaratie triviala. Cred ca acesta concluzie este deliberata si motivata exclusiv politic”, susține Octavian Jurma.

„ECDC (Centrul European de Control al Bolilor) clasifica gradul de transmitere al unei tulpini astfel:

1. Not Detected (nedetectata)
2. Detected (detectata)
3. Sporadic/Travel (sporadica/import)
4. Outbreaks (focare)
5. Community (comunitara)
6. Dominant (dominanta)

Delta era in raspandire comunitara inca din luna iunie, acum este deja dominata absolut.

Dupa aceste criterii, daca Delta este deja dominanta si transmiterea comunitara precede dominanta, atunci ea a depasit deja stadiul de raspandire comunitara de 5 saptamani! Delta era in raspandire comunitara inca din luna iunie, acum este deja dominata absolut.

Fie CNSCBT este incompetent fie e obedient politic si nu cred ca specialistii de la CNSCBT sunt atat de incompetenti inca sa creada ca Delta nu este in raspandire comunitara in intreaga tara. Cred insa ca sefii lor sunt capabili sa declare ca pandemia va ajunge la un maxim de 1,500 de cazuri pe zi daca li se ordona de la partidul care i-a numit in functie.”

Citeşte şi: Avertismentul lui Octavian Jurma: „Şcoli închise în jumătate de ţară în două săptămâni”