Olandezul suspectat de uciderea fetei de 11 ani din Dâmboviţa s-a sinucis. Detalii din anchetă VIDEO

Olandezul suspectat de uciderea fetiţei de 11 ani din Dâmbovița s-a sinucis, anunţă Poliția română citată de România TV. Bărbatul a intrat cu maşina într-un camion la scurt timp după ce a ajuns în Olanda.

23 sept. 2019, 14:09

UPDATE: Cetăţeanul olandez suspectat că ar fi ucis fetiţa de 11 ani din judeţul Dâmboviţa avea cazier în Olanda pentru infracţiuni de natură sexuală, violenţă şi conducere sub influenţa alcoolului. Poliţia Română verifică dacă avea legături cu reţele de traficanţi de minori şi dacă a mai făcut victime în trecut.

UPDATE: IGPR a precizat oficial că olandezul bănuit că ar fi omorât-o pe Adriana, fetița de 11 ani din Dâmbovița, s-a sinucis, însă nu sunt cunoscute motivele care l-au făcut pe bărbat să recurgă la acest gest. „În urmă cu câteva minute, prin canalul de cooperare polițienească s-a primit un mesaj din partea autorităților olandeze prin care eram informați că suspectul este victima unui accident de circulație”, a precizat Ramona Dabija, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Conform poliției, criminalul a intrat intenționat cu mașina într-un TIR și a murit pe loc. Totul s-a întâmplat în Escharen.

Procuratura din provincia Brabantul de Nord a confirmat sinuciderea cetățeanului olandez suspectat de uciderea unei fetiţe în judeţul Dâmboviţa, relatează presa locală.

 

UPDATE: Cetăţeanul olandez suspectat în cazul uciderii fetiţei de 11 ani din judeţul Dâmboviţa s-a sinucis, aruncându-se în faţa unui camion. El fusese pus sub acuzare de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, pentru omor calificat, agresiune sexuală şi lipsire de libertate în mod ilegal prin răpire. Ambasada Olandei a reacţionat după punerea sub acuzare, exprimându-şi regretul şi anunţând că autorităţile din ambele ţări sunt în contact direct pe acest subiect. ”Cu mare regret, Ambasada Regatului Olandei a aflat despre moartea tragică a unei fetiţe la Gura Şuţii. Autorităţile olandeze sunt pregătite să acorde sprijin colegilor români. Poliţia şi autorităţile judiciare din ambele ţări sunt în contact direct”, anunţă reprezentanţa diplomatică. Parchetul General a preluat, luni, instrumentarea dosarului, având în vedere ”elementele de extraneitate, precum şi desfăşurarea cercetărilor pe raza mai multor judeţe”. Cetăţeanul olandez suspectat că a ucis fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa avea cazier pentru infracţiuni de natură sexuală, violenţă şi conducere sub influenţa alcoolului; Poliţia Română verifică dacă avea legături cu reţele de traficanţi de minori

Procurorii au anunţat, luni, că un cetăţean olandez a fost pus sub acuzare pentru lipsire de libertate, agresiune sexuală şi omor calificat în dosarul fetiţei de 11 ani găsită moartă în Dâmboviţa. 

„Având în vedere complexitatea cauzei, respectiv elementele de extraneitate, precum și desfășurarea cercetărilor pe raza mai multor județe, în cursul zilei de astăzi, 23 septembrie 2019, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a preluat în vederea efectuării urmăririi penale dosarul privind uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru, din localitatea Gura Șuții, județul Dâmbovița.

Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, unde a fost dispusă începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1, 2 și 3 lit. b Cod penal, agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 și 2 lit. c Cod penal, și omor calificat, prev. de art. 188-189 Cod penal”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului general.

Cine este olandezul suspectat că a răpit-o şi ucis-o pe fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa

Deocamdată, autorităţile nu au anunţat identitatea învinuitului, dar surse din anchetă au dezvăluit că este vorba despre un bărbat în vârstă de 46 de ani.

Tudorel Butoiu a venit şi cu o informaţie şocantă despre suspectul olandez. Potrivit acestuia, suspectul este în atenţia autorităţilor olandeze pentru pedofilie.

„Când s-a vorbit cu el nu se ştia, acum se stie. Una e ieri şi alta e mâine. Acum se ştie că este un pedofil aflat la ei în baza de date. Au evidenţa compunerizată şi mult mai avansată”, a dezvăluit Tudorel Butoi, la România TV.

Ambasada Olandei, prima reacţie în cazul fetiţei ucise în Dâmboviţa

„Ambasada Regatului Ţărilor de Jos a aflat, cu mare regret, despre moarte tragică a unei fete în Gura Şuţii. Autorităţile olandeze sunt gata să colaboreze cu partenerii români. Poliţia şi autorităţile judiciare din ambele ţări sunt în contact direct”, a transmis Ambasada Olandei într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.