OMS: De la 12 ani copiii ar trebui să poarte mască la fel ca adulţii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunţă că vârsta minimă de la care copiii ar trebui să poarte mască de protecţie este de 12 ani. 

RomaniaTV.net
22 aug. 2020, 19:49
OMS: De la 12 ani copiii ar trebui să poarte mască la fel ca adulţii

Copiii cu vârste de 12 ani şi mai mari ar trebui să poarte masca mai ales atunci când nu poate fi garantată o distanţă de minim 1 metru faţă de alte persoane şi când în zonă există transmitere comunitară a noului coronavirus, indică un document al OMS şi UNICEF datat 21 august, potrivit Agerpres. 

În privinţa copiilor cu vârste între şase ani şi 11 ani, purtarea măştii depinde de o serie de factori, printre care intensitatea transmiterii coronavirusului în zonă, capacitatea copilului de a folosi masca, accesul la măşti şi supervizarea adecvată din partea unui adult.

De asemenea, trebuie ţinut cont de impactul potenţial asupra învăţării şi dezvoltării psiho-sociale şi de interacţiunile pe care copilul le are cu persoane cu grad ridicat de îmbolnăvire gravă.

Pe baza siguranţei şi a interesului general al copilului, copiilor cu vârste mai mici de cinci nu trebuie să li se ceară purtarea măştii, au menţionat cele două organizaţii.

Peste 23 de milioane de persoane la nivel mondial au fost raportate ca fiind infectate cu noul coronavirus după identificarea acestuia în China la finalul anului trecut, iar 798.997 de oameni au decedat din cauza COVID-19, potrivit unui bilanţ Reuters.

Citeşte şi Rareş Bogdan, declaraţie şocantă despre masca de protecţie: „O port şi în pat, dorm cu ea”