Omul-cheie în afacerea cu pământ a familiei Băsescu: Secretara din Nana VIDEO

Secretara primăriei din Nana este omul-cheie în afacerea cu terenuri a familiei Băsescu, potrivit România TV. Secretara a deținut 50 de hectare din terenul achiziţionat de Ioana Băsescu, pământ pe care, culmea, l-a arendat apoi de la firma italiană căreia îl vânduse. Angajata primăriei a avut discuții directe cu consilierul prezidențial Adrian Rădulescu. Despre toate această încrengătură va trebui să dea explicații marţi, când va fi audiată în comisia de anchetă de la Parlament.

RomaniaTV.net
20 ian. 2014, 16:50
Omul-cheie în afacerea cu pământ a familiei Băsescu: Secretara din Nana VIDEO

Implicarea secretarei Tudoriţa Nicolae în aceste afaceri a fost recunoscută chiar de şeful ei, primarul Gheorghe Dobre. Acesta ştie că secretara a deţinut 50 din cele 290 de hectare cumpărate de Ioana Băsescu. Secretara a primit pământul în unor retrocedări şi l-a vândut rapid firmei italiene de la care a cumpărat în cele din urmă familia Băsescu.

Secretara a cumpărat 50 de hectare de teren de la proprietari şi după aceea l-a vândut firmei de la care cumpărat preşedintele„, a declarat primarul din Nana, Gheorghe Dobre.

Citeşte şi: GAFĂ uriaşă a Comisiei Călăraşi. Parlamentarii au chemat la audieri UN MORT

Edilul a recunoscut că secretara s-a aflat şi în spatele asociaţiei care a lucrat terenurile prezidenţiale până anul trecut. „Doamna secretară a avut asociaţia care a lucrat acel pământ înainte ca el să fie vândut. Nu cred că este secretara din primărie liantul între acea firmă care a vândut şi domnul Rădulescu (consilierul prezidențial – n.r.)„, a mai spus Gheorghe Dobre.

Într-o înregistrare cu camera ascunsă, secretara a recunoscut însă legătura cu Adrian Rădulescu, consilierul prezidențial care a pus umărul la afacerea familiei Băsescu.

După tot scandalul, asociația secretarei va fi executată silit. Mai mult, este obligată să returneze subvenţia primită de la UE pentru teren, pentru că l-a vândut înainte de sfârșitul anului. „Ori vor executa plată voluntară asupra acelor procese verbale, ori vom transmite ANAF-ului pentru recuperarea prejudiciului„, a declarat directorul adjunct APIA Călăraşi, Bogdan Dumitraşcu.

În acte, societatea este administrată de Alina Preda, fiica secretarei. Tudoriţa Nicolae va trebui să dea explicații despre această afacere și parlamentarilor din comisia de anchetă Nana.

VEZI ŞI: Scandalul privind terenurile lui Băsescu: Comisia Nana cere acte despre terenurile din comună