Operaţie rară, în Capitală. O pacientă îşi va recăpăta zâmbetul, după mai bine de nouă ani VIDEO

Publicat: Luni, 24 August 2015 17:17 // Actualizat: Luni, 24 August 2015 17:34 // Sursa: romaniatv.net

O pacientă îşi va recăpătat zâmbetul, după mai bine de nouă ani  în care a suferit de pareză facială. Este o operaţie care durează aproape 10 ore. Maximum trei astfel de operaţii se fac în România în fiecare an.

Acum 9 ani, Anca a suferit un accident vascular în urma căruia jumătate de faţă i-a rămas paralizată, iar de atunci aşteaptă operaţia, potrivit România TV.

Citeşte şi Brigitte Sfăt, la un an de la reconstrucţia facială. Operaţia a reuşit, dar...

Ea a căutat soluţii la o mulţime de clinici din Europa şi a mai suferit o intervenţie în ţară, dar fără succes. Îşi pune toate speranţele în această operaţie. Intervenţia este rară şi complexă: durează între opt şi zece ore. În România doar două-trei astfel de operaţii se fac într-un an.

 

"E o reconstrucţie de zâmbet. Pacienta şi-a pierdut posibilitatea de a avea mimică la nivelul feţei şi pentru că a trecut o perioadă foarte lungă de timp toată musculatura facială e atrofiată şi e nevoie să reconstruim musculatura printr-un muşchi luat de la coapsă şi mutat în locul muşchilor de la faţă. Recuperarea durează în jur de un an", a declarat medicul Dragoş Zamfirescu.

Citeşte şi Cum arătau femeile acum 18.000 de ani

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 10 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H