Operaţiune dramatică de salvare în Bucegi. Doi turişti au rămas blocaţi o noapte întreagă pe munte

Salvamontiştii din Buşteni au intervenit, duminică, pentru a salva doi turişti rămaşi o noapte întreagă pe muntele Coştila.

02 oct. 2022, 13:18
Operaţiune dramatică de salvare în Bucegi. Doi turişti au rămas blocaţi o noapte întreagă pe munte

Operaţiune dramatică de salvare în Bucegi. Doi turiști, care au rămas blocați o noapte întreagă pe munte, au fost căutați ore întregi de salvamontiști.

Operaţiune dramatică de salvare în Bucegi. Turişti blocaţi pe munte o noapte întreagă

Citeşte şi Scandal cu împuşcături la târg. Doi bărbaţi au ajuns la spital

Reprezentanţii Salvamont Buşteni informează că cei doi turişti au rămas blocaţi de sâmbătă seară pe versantul sud-estic al muntelui Coştila.

„Au urcat pe Brâna Aeriană si fara sa cunoasca prea bine zona, au vrut apoi sa mearga la Crucea Eroilor. Au intrat pe BMC spre Valea Alba, dar cand au ajuns la Blidul Uriasului, au incercat sa coboare direct spre V.Alba. In scurt timp s-au blocat si au petrecut noaptea sub cerul liber, in conditii meteorologice deloc favorabile ( ploaie, vant puternic si temperatura sub 5 grade C.) Cu toate acestea nu au sunat dupa ajutor, decat cand s-a luminat de ziua si au vazut ca este imposibil sa coboare singuri”, au transmis salvamontiştii.

La ora transmiterii acestei ştiri, o primă echipă a Salvamont a ajuns la cei doi şi a început operaţiunea de extragere din zona în care aceştia sunt blocaţi.

Citeşte şi Momente de panică pe aeroportul din Suceava. Pasagerii unui avion blocat pe pistă au început să leşine