Pacient cu COVID, fugit din spital, ridicat de mascaţi de acasă. Atât el, cât şi familia lui neagă existenţa virusului

Bărbatul infectat cu coronavirus care a fugit, joi, 20 august, din spital a fost ridicat de acasă de mascaţi şi internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj. Reprezentanţii Poliţiei din Cluj au declarat, pentru Mediafax, că este vorba despre un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Turda.

RomaniaTV.net
21 aug. 2020, 13:00
Pacient cu COVID, fugit din spital, ridicat de mascaţi de acasă. Atât el, cât şi familia lui neagă existenţa virusului

DSP Cluj va demara o anchetă epidemiologică la Turda pentru identificarea contacților acestuia.

Directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Adela Golea, a precizat că bărbatul a fost internat în data de 18 august în secția de Cardiologie intervențională, fiind transferat aici de la Spitalul din Turda.

Citeşte şi Sorin Ovidiu Vîntu, internat în stare gravă la Spitalul Fundeni

Bărbatul și-a dat acordul pentru a fi testat pentru noul coronavirus.

Joi dimineață am avut rezultatul, pozitiv și s-a luat legătura cu Spitalul de Infecțioase pentru transferul pacientului. Acestuia i s-a spus că va fi transferat, dar a devenit agitat și s-a încercat să se ia legătura cu familia. Medicul curant ne-a informat că nici familia nu crede în infecția COVID și că nu sunt de acord să fie transferat, astfel că i s-a dat pacientului un timp de gândire”, a spus Golea.

Doar că, în acest timp, bărbatul a plecat din spital fără acordul medicilor, punându-şi viaţa în pericol.

Pacientul a plecat cu cateterul venos care putea oricând să fie extras accidental și să se producă o hemoragie care să-i pună viața în pericol”, a explicat Adela Golea pentru sursa citată.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis pe numele bărbatului un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.