Paleologu, în politică şi-n Franţa

Theodor Paleologu se înscrie în "Union pour un Mouvement Populaire" (Uniunea pentru o mişcare populară).

RomaniaTV.net
07 mai 2012, 07:45
Paleologu, în politică şi-n Franţa

„Din solidaritate cu președintele Sarkozy și cu dreapta franceză, în valorile căreia mă regăsesc, și dintr-un sentiment de recunoștință față de Franța, am decis să mă implic și să mă înscriu de astăzi în UMP (Union pour un Mouvement Populaire), urmând astfel exemplul fiului meu, care încă de la vârsta de 17 ani este membru al acestei mișcări politice.

Ținând cont de diferența foarte mică dintre voturile obținute de Francois Hollande și cele ale lui Nicolas Sarkozy, de buna prestație a guvernului Fillon și de existența unor lideri remarcabili precum Alain Juppe, am convingerea că alegerile parlamentare din iunie pot fi câștigate de reprezentanții familiei noastre politce”, anunţă parlamentarul într-un comunicat de presă.

La primul tur al alegerilor prezideţiale din Franţa, după ce şi-a exercitat votul, Paleologu nu s-a ferit să-şi exprime susţinerea pentru Nicolas Sarkozy.

„Nu fac niciun secret din faptul că am votat cu Nicolas Sarkozy, ca în 2007. E un om politic remarcabil. Am votat ca cetăţean francez, pentru binele Franţei şi ca european. Sarkozy e un bun european”, a mai spus Paleologu, care era însoţit la vot şi de fiul său, Mihail, care abia a împlinit 18 ani.