PANDEMIE coronavirus. Simptomele care indică o infecție cu varianta Delta, extrem de contagioasă

Cercetătorii care analizează această variantă a coronavirusului spun că infecția cu noua tulpină se simte „ca o răceală puțin mai agresivă”.

14 iun. 2021, 20:29
PANDEMIE coronavirus. Simptomele care indică o infecție cu varianta Delta, extrem de contagioasă

Simptomele pe care le au persoanele infectate cu varianta Delta a coronavirusului sunt următoarele: dureri de cap, dureri și usturime în gât și secreții nazale. Tinerii sunt cei care au simptome mai ușoare. Medicii le recomandă să nu trateze simptomele superficial, ci să se testeze și rămână acasă până la rezultatul testului.

Cele mai comune simptome ale virusului SARS-CoV-2, varianta Delta din Marea Britanie, sunt durerile de cap, durerile în gât și secrețiile nazale, spun cercetătorii, conform BBC. Surprinzător, lipsa mirosului  nu este un simptom al acestei variante.

Profesorul Tim Spector, care conduce studiul Zoe Covid Symptom, spune că o infecție cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2 se simte „ca o răceală ceva mai agresivă”. Iar asta se întâmplă mai ales în cazul persoanelor tinere.

Tim Spector mai spune că există și cazuri în care oamenii nu se simt foarte rău, însă sunt contagioși și pot reprezenta un risc major de infecție pentru alte persoane.

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş avertizează: „Tulpina Delta este cu până la 50% mai contagioasă. Trebuie accelerat ritmul de vaccinare”

„De la începutul lunii mai, echipa noastră de cercetători analizează simptomele înregistrare în aplicația noastră. Am constatat că nu mai sunt cele pe care le știam”

, spune Tim Spector.

Schimbarea apare odată cu creșterea cazurilor de infecție cu varianta Delta a coronavirusului, identificată inițial în India. Varianta Delta este acum sursă pentru 90% dintre infecțiile cu SARS-CoV-2 din Marea Britanie.

Marea Britanie se confruntă cu al treilea val de Covid-19. Tulpina Delta se răspândeşte rapid în rândul tinerilor

Deși febra rămâne un simptom comun celor două tipuri de coronavirus, pierderea mirosului și a gustului nu mai sunt prezente în topul celor 10 simptome pe care le prezintă persoanele infectate cu SARS-CoV-2.

„Varianta aceasta de coronavirus funcționează un pic diferit. Oamenii au impresia că suferă de vreo răceală sezonieră și continuă să meargă la petreceri… nu se gândesc că este COVID-19. Așa nu fac decât să-i infecteze pe ceilalți. Și asta nu face decât să înrăutățească situația actuală. Acesta este un mesaj pentru cei tineri: persoanele de vârsta voastră au simptome ceva mai ușoare. Vă veți simți ca în cazul unei răceli banale, dar un pic mai rele, veți avea starea aceea de oboseală, iar asta înseamnă că trebuie să vă testați și trebuie să stați acasă”, a explicat Tim Spector.


loading...
Partenerii noștri