Panică pe șine. Un incendiu a izbucnit la locomotiva unui tren în care se aflau 80 de pasageri

Un incendiu a izbucnit vineri, la locomotiva unui tren, care călătorea pe ruta București-Pitești și în care se aflau 80 de persoane.

06 aug. 2021, 23:33
Panică pe șine. Un incendiu a izbucnit la locomotiva unui tren în care se aflau 80 de pasageri

Un incendiu

a izbucnit la locomotiva trenului de călători care circulă pe ruta Bucureşti – Piteşti şi în care se aflau 80 de pasageri.

Locomotiva a fost decuplată urgent de vagoane, iar focul a fost stins, fără ca cineva să fie rănit.

Incendiul a izbucnit la compartimentul motor al locomotivei trenului de persoane circulă pe ruta Bucureşti – Piteşti, în timp ce garnitura se afla în gara oraşului Găeşti.

Pompierii de la Detaşamentul Găeşti au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apa şi spumă, iar la faţa locului a fost trimisă şi o ambulanţă SMURD.

”La sosirea echipajelor de pompieri locomotiva era desprinsa de vagoane. Echipajul SMURD a făcut o verificare a tuturor pasagerilor din tren pentru a identifica eventuale persoane rănite. Niciuna din cele 80 de persoane aflate în tren nu a avut probleme”, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

Incendiul a fost stins rapid de pompieri, iar un echipaj a rămas în zonă pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor având în vedere temperaturile ridicate din compartimentul motor al locomotivei, relatează Adevarul.

Un incendiu de vegetație lângă Bucureşti. Primarul din Corbeanca a făcut anunţul!

Incendiu

de vegetație lângă Bucureşti. Potrivit martorilor de  la faţa locului, o problemă o reprezintă prezența vântului care favorizează extinderea cu repeziciune a flăcărilor.

Primarul comunei ilfovene Corbeanca, Valeriu Anton, a declarat, joi seară, la Antena 3, că incendiul care a izbucnit pe raza localității se manifestă pe aproximativ 500 mp spre direcția Perișului, lângă cartierul de locuințe Flamingo, care aparține de Balotești și în care sunt circa 100 de case.

„Nu este grav, e departe de case. Politia locala este acolo. Cred ca cineva a dat foc la miriște. E din ceva ce s-a treierat zilele trecute”, a adăugat primarul. El a spus că nu a ajuns încă la fața locului și că focul a izbucnit cu o oră și jumătate în urmă.”, a spus primarul.

De altfel, tot joi, Mănăstirea Dumbrava, din județul Alba, care găzduiește și un centru pentru copii orfani a fost afectată de un incendiu care a izbucnit în grajd. Potrivit datelor transmise de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), o anexă din incinta Mănăstirii a luat foc, joi seara, fără a exista pericol de propagare.

Incendiul a distrus grajdul, fiind afectată o suprafaţă de 200 metri pătraţi.