Panică totală în SUA! Alertă cu bomba lângă Capitoliu. Zona a fost evacuată. Mesajul atacatorului: „Nu mă voi mişca de aici. Trebuie să-l aducă pe Joe Biden” VIDEO

O alertă cu bombă a fost dată în SUA, în zona de lângă Capitoliu. Autoritățile investighează o camionetă parcată aproape de Biblioteca Congresului, care ar conține explozibil.

19 aug. 2021, 19:13
Panică totală în SUA! Alertă cu bomba lângă Capitoliu. Zona a fost evacuată. Mesajul atacatorului: „Nu mă voi mişca de aici. Trebuie să-l aducă pe Joe Biden” VIDEO

O alertă cu bomba a fost dată lângă Capitoliu, în SUA, unde o camionetă parcată aproape de Biblioteca Congresului, este suspectată că ar conține explozibil.

Autoritățile au evacuat zona din jurul clădirii și au blocat cu mașini de poliție accesul.

Clădirea de birouri Cannon House a fost de asemenea evacuată. Biblioteca Congresului se află în apropierea sediului legislativului american și al Curții Supreme.

Din fericire personalul din Congres nu lucrează săptămâna aceasta.

Polițiștii încearcă să determine dacă „dispozitivul” este o bombă care poate fi detonată și dacă bărbatul din autoturismul suspect are un detonator.

La fața locului au fost trimise mașini de pompieri și ambulanțe. În zonă au ajuns și ofițeri ai FBI și ai altor agenții federale.

Bărbatul a spus autorităților care au ajuns la fața locului că are asupra sa un explozibil.

„Şoferul camionetei i-a spus agentului care a venit la faţa locului că are o bombă şi părea, potrivit agentului, că avea un detonator în mână. Nu ştim care sunt motivaţiile în acest stadiu”, a declarat şeful poliţiei Capitoliului, Thomas Manger.

Suspectul, pe nume Ray Roseberry, un bărbat cu barbă și ras în cap, a postat pe Facebook un clip în care prezintă explozibilul pe care îl are asupra sa.

„Nu mă voi mişca de aici. Trageţi asupra mea. Trebuie să-l aducă aici pe Joe Biden”, amenință bărbatul în filmare.


Cu doar câteva luni în urmă, o bombă artizanală, concepută din explozibil amplasat într-o țeavă, a fost lăsată la sediile Comitetelor Naționale ale partidelor Democrat și Republican, cele două mari formațiuni din legislativul bipartizan de la Washington.

Acest din urmă incident s-a produs cu o zi înaintea asaltului susținătorilor președintelui Donald Trump asupra Capitoliului, la 6 ianuarie 2021.

Alertă cu bombă în apropierea unui mall din Capitală. Coletul suspect, pus chiar într-o stație de autobuz

Alertă cu bombă

în apropierea unui mall din Capitală. O echipă SRI a ajuns deja la faţa locului şi verifică zona. Un cetăţean care trecea prin zonă şi a văzut coletul suspect, care i-a atras atenţia, şi a sunat la 112.

La faţa locului, a mai ajuns o Ambulanţă şi un echipaj de Poliţie, conform procedurii în astfel de cazuri.

De altfel, la sfârșitul lunii trecute, o alertă cu bombă a avut loc la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecției Copilului Iaşi, unde autoritățile au intervenit de urgenţă.

Alertă cu bombă la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecției Copilului Iaşi, unde autoritățile au intervenit de urgenţă. Un ehipaj al brigăzii antiteroriste şi poliţiştii s-au deplasat la faţa locului după ce tatăl unui copil de la centru ameninţă că va pune o bombă.

„În urmă cu 30 de minute un tată a unui minor care se afla în asistenta maternală a fost şi a făcut scandal. A spart geamul uşii de la centru, a fost rănit. A fugit aminintand că se întoarce cu o bombă. Părintele nu este la primul gest de astfel. Pentru siguranţa tuturor au fost sesizate toate organele legii”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt DGASPC Iaşi, conform Bzi.ro.

Alertă cu bombă la sediul IGPR. Poliţiştii au intervenit de urgenţă, după ce o persoană a anunţat că în sediul Inspectoratul General al Poliţiei Române s-ar afla un dispozitiv exploziv.

Structura pirotehnică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a făcut verificări, iar sesizarea nu a fost confirmată. Poliţiştii au identificat persoana care a sunat şi în prezent este audiată la sediul unei subunităţi de poliţie din judeţul Ilfov, conform Mediafax.