Părinți români judecați în Italia după ce copilul a lipsit de la școală timp de 57 de zile consecutiv

Doi părinți români au fost judecați în Italia pentru că nu și-au trimis copilul la școală timp de 57 de zile consecutiv. Conducerea școlii a anunțat poliția, care acum face cercetări.

31 ian. 2024, 10:38
Părinți români judecați în Italia după ce copilul a lipsit de la școală timp de 57 de zile consecutiv

Doi români au fost chemați în instanță de statul italian să dea socoteală după ce copilul lor a lipsit de la școală aproape două luni. Legislația din Italia prevede ca elevii să frecventeze trei pătrimi din totalul cursurilor normale de școală, adică 150 de zile din cele 200 câte are anul școlar, potrivit Digi 24.

Citește și: O româncă badantă din Italia, bună de plată în România. Are de plătit 40.000 de euro impozite la ANAF. Cum a fost posibil

La încheierea anului școlar, directorul untății de învățământ a constatat că elevul român a absentat de la școală de la jumătatea lunii aprilie până la finalul anului școlar, în vara anului trecut. Deoarece părinții nu aduseseră la școală niciun act care să justifice absențele, conducerea școlii a sesizat poliția. Astfel, a fost deschisă o anchetă penală, iar părinții au fost chemați în fața instanței să explice situația.

Citește și: De ce a murit, de fapt, sportiva Andreea Rabciuc, dispărută în Italia din 2022. Detaliile ieșite la iveală în urma analizelor asupra trupului neînsuflețit al fetei

În fața judecătorilor, părinții români au adus mai multe documente medicale îcare atestau că copilul avea hemoragii nazale și că ar fi fost tratat în România în acea perioadă. Actele medicale au fost acceptate, iar părinții au fost achitați. Acum, copilul urmează clasa a șasea la școala din Italia.