Pastile de slăbit aprobate de FDA. Te ajută să scapi de până la 15 kg. Cui sunt contraindicate

Agenţia americană a medicamentelor a dat undă verde unor pastile folosite în tratarea diabetului care ar putea fi utile şi celor care vor să scape de povara kilogramelor în plus.

07 iun. 2021, 00:24
Pastile de slăbit aprobate de FDA. Te ajută să scapi de până la 15 kg. Cui sunt contraindicate

Cu aceste pastile de slăbit, participanţii la studiu au slăbit, în medie, 15.3 kilograme. Pierderea în greutate a fost constantă, pe parcursul a 14 luni, după care greutatea s-a stabilizat, potrivit Associated Press. Medicamentul se numeşte Wegovy şi conține o doză mai mare a medicamentului Semaglutida de la Novo Nordisk, pentru controlul greutății pe termen lung.

Participanții care au primit versiunea placebo au slăbit, în medie, puțin sub 6 kilograme.

Citeste si Tudor de la Fly Project a slăbit aproape 40 de kilograme. Secretul din dieta artistului care l-a transformat radical

Medicamentele care există acum pe piață te ajută să slăbești până la 5% sau maxim 10%. Uneori, nici măcar atât”, a spus Dr. Harold Bays, director al Centrului de Cercetare Metabolică și Aterosclerotică din Louisville.

Efectele secundare şi riscurile administrării noilor pastile de slăbit

Bays a declarat că Wegovy pare mult mai sigur decât anterioarele medicamente pentru controlul greutății. Cele mai frecvente efecte secundare apărute la persoanele care şi-au administrat Wegovy sunt: problemele gastrointestinale, greața, diareea și vărsăturile. Deși acestea au dispărut, 5% dintre participanții la studiu au declarat că nu vor să mai ia acest medicament.

Citeste si Dieta-minune prin care Minodora a slăbit 40 de kilograme. Cântăreaţa a mărturist secretul: Am ajuns unde mi-am dorit!

Totuşi, administrarea acestor pastile comportă şi un risc major: posibila dezvoltare a unui tip de tumoare tiroidiană. Prin urmare, medicamentul este interzis persoanelor care suferă de tumori tiroidiene sau endocrine sau care au avut astfel de cazuri în familie. S-a mai constatat, totodată, că există și riscul apariției depresiei sau inflamației ficatului.