Pățania unui turist român pe o insulă celebră din Grecia: „Care au avut carduri, au făcut foamea!”

Un român se declară dezamăgit de vacanța petrecută pe o insulă din Grecia. Mesajul său a devenit viral pe rețelele sociale.

27 aug. 2023, 12:09
Pățania unui turist român pe o insulă celebră din Grecia: „Care au avut carduri, au făcut foamea!”
Ce a pățit un turist român în Grecia

Un turist român a ales să își petreacă concediul pe o insulă din Grecia, țară preferată de conaționalii noștri. Odată ajuns pe insula Samotraki, vacanța s-a transformat rapid într-un coșmar.

Nu doar pentru el a fost un coșmar, ci și pentru restul turiștilor care nu au fost pregătiți cu numerar. Cei care au avut doar carduri, potrivit turistului, au făcut foamea. Pe insula respectivă din Grecia, digitalizarea rămâne un lucru de domeniul SF.

Citește și: O româncă a trăit coșmarul vieții în vacanța din Grecia. Totul s-a întâmplat în 5 minute: „Aveți mare grijă la supermarketuri și mall-uri”

„A revenit viața în Samotraki. Trei zile fără curent. Toți turiștii care au avut doar carduri, au făcut foamea. Trăiască digitalizarea! Cash-ul a funcționat. Aici totul funcționează pe curent.

Unii s-au întors la prepararea mâncării la focul pe lemne, dar puțini, foarte puțini. Alții, adică 2-3 care au avut generatoare, au prosperat, pentru că au reușit să pregătească mâncarea la taverne. Doar 2-3 taverne au fost deschise pe toată insula”, scrie un român pe un grup dedicat călătoriilor în Grecia, pe Facebook.

Citește și: Turiștii români din Grecia trag un semnal de alarmă! Tot mai multe țepe de acest fel sunt reclamate de persoanele aflate în concediu în Thassos

Același turist i-a criticat pe greci pentru că nu au generatoare electrice.

„Cei cu mașinile electrice și-au făcut cuibare-n ele! Generatoarele funcționează cu benzină sau motorină. Gândiți-vă pentru o secundă cum v-ați descurca pe o insulă unde totul depinde de curent și să nu mai fie curent???

Și apa la WC, tot pe bază de curent ajunge. Antenele de telefonie, internetul, semnalul la telefon, răcitoarele pentru apă, aerul condiționat, plitele pentru mâncare”, a mai scris turistul.

Ibsula Samotraki a rămas fără curent electric în urma unui incendiu de vegetație uriaș care a afectat zona. Grecia nu este singura țară în care flăcările au făcut prăpăd, incendii devastatoare au fost produse și în Tenerife și Hawaii.

O româncă a trăit coșmarul vieții în vacanța din Grecia. Totul s-a întâmplat în 5 minute: „Aveți mare grijă la supermarketuri și mall-uri”

O româncă a trăit coșmarul vieții în vacanța din Grecia, după ce i-a fost spartă mașina în parcarea unui supermarket. Se pare că hoții i-au luat toate bunurile. Pe grupul de Facebook unde a fost făcută postarea, mai mulți oameni au spus că spargerile de mașini au devenit un fenomen în Grecia.

Citește și: Risc de incendiu în Salonic şi Halkidiki. Avertisment de ultimă oră pentru turişti

O româncă a trăit coșmarul vieții în vacanța din Grecia

Nu credeam că voi posta așa ceva vreodată. În jurul prânzului, în drum spre cazare, am oprit până la Lidl pentru a cumpăra niște apă, timp în care ne-a fost spartă mașina și ne-au fost furate absolut toate bunurile din mașină (țin să menționez că am fost plecați fix 5 minute).

Aș vrea să trag un semnal de alarmă prin această postare, noi nu am știut de aceste aspecte, nu am văzut postări despre acest subiect, poate dacă am fi știut, lucrurile ar fi stat altfel.

Aveți mare grijă la supermarketuri și mall-uri, se pare că sunt jafuri de genul în fiecare zi, numai că, din câte am înțeles, lumea nu raportează. Poliția nu este de mare ajutor, nu vorbesc engleză și nici nu sunt prea interesați să ajute”, a scris femeia pe grupul de Facebook Forum Halkidiki.

„M-am săturat să tot văd cazuri de spargere, chiar așa s-a ajuns, chiar trebuie să ocolim Grecia?! Plus că nu se rezolva nimic”, a fost reacția unui alt utilizator de pe grup.

Pentru ce este faimoasă plaja Possidi, din Halkidiki

Possidi este un loc turistic special construit, „ascuns” în dealuri înalte și verdeață, iar Capul Possidi este plaja cu același nume care atrage mii de turiști în fiecare an. Possidi este un sat frumos, transformat acum într-o staţiune cochetă. Se află pe braţul Kassandra, la 102 km de Salonic. De asemenea, se află la 70 km sud de Poligiros, capitala peninsulei Halkidiki.

Din cauza mareelor, forma acestei plaje se schimbă și este mereu diferită. Uneori, extrema sa dreaptă „se scufundă” în mare și nu este vizibilă, iar uneori „iese la suprafață”, dar într-o formă diferită decât înainte. Plaja este îngustă și lungă și se întinde până la faimosul cap sau mal de nisip care pătrunde adânc în mare.

Copiii sunt deosebit de încântați de nisipul fin al acestei plaje și de mica adâncime a apei. Pe o parte a plajei există un far înalt, ce datează din 1864, care este simbolul staţiunii. Se spune că în momentul în care s-a construit farul a ajuns marea la el, dar între timp marea s-a retras foarte mult, așa că acum este o distanţă de aproape un kilometru de la far până la capătul plajei. În apropierea farului se află rămășițele unui templu dedicat lui Poseidon, vechiul zeu al mării. (Vezi AICI imagini)