Patru germani din cinci sunt mulţumiţi de starea de lucruri din Germania

Patru germani din cinci (80%) se declară 'foarte' sau 'mai degrabă' mulţumiţi de situaţia actuală din ţara lor, o cifră record, potrivit unui sondaj de opinie realizat de institutul Infratest dimap şi publicat vineri de revista Der Spiegel, preluat de France Presse.

RomaniaTV.net
18 apr. 2014, 17:54
Patru germani din cinci sunt mulţumiţi de starea de lucruri din Germania

Printre cei mai mulţumiţi se numără tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani şi persoanele cu vârste de peste 59 de ani, în rândul cărora proporţia atinge 85%, potrivit săptămânalului, care notează că atunci când întrebarea a inclus şi o comparaţie cu alte ţări europene nivelul de mulţumire general a crescut până la 90%.

Sondajul de opinie a relevat de asemenea că aprecierea faţă de partidele reprezentate în Bundestag (camera inferioară a legislativului german) a rămas practic neschimbată.

‘Este o situaţie neobişnuită’, a opinat directorul institutului, Richard Hilmer, citat de revistă. În ceea ce priveşte guvernul, la patru luni de la inaugurare, acesta îşi păstrează aceeaşi rată de popularitate ca şi la început, ‘un lucru nemaiîntâlnit de când am început să efectuăm astfel de măsurători’, a adăugat el.