Pavlova umplută cu dulceață după rețeta lui Chef Joseph Hadad, desertul irezistibil de care nu te saturi niciodată

Vara este sezonul în care este de preferat să privilegiem mâncărurile ușoare, cât mai puțin preparate termic, fructele și legumele. Dar cum deserturile sunt o slăbiciune pentru cei mai mulți dintre noi, o alegere bună, în sezonul estival, o reprezintă deserturile din fructe.

20 aug. 2022, 14:25
Pavlova umplută cu dulceață după rețeta lui Chef Joseph Hadad, desertul irezistibil de care nu te saturi niciodată

O rețetă delicioasă de pavlova umplută cu dulceață vine de la reputatul Chef Joseph Hadad. Este relativ simplu de preparat, din puține ingrediente, nefiind nevoie de talentele în ale gătitului ale lui Chef hadad, ci doar de respectarea cât mai fidelă a recomandărilor acestuia.

Pavlova umplută cu dulceață de la Chef Joseph Hadad. Ingrediente necesare

  • 150 g albuș (4 ouă)
  • 280 g zahăr
  • 85 ml de apă
  • dulceață de fructe de sezon
  • cremă de vanilie

Cum prepari pavlova cu dulceață

Iată modul de preparare a delicioasei pavlova, potrivit site-ului chefjosephhadad.ro

Apa se amestecă cu zahărul și se face un sirop care se pune la foc și trebuie să ajungă la 123 grade C în momentul în care se toarnă peste albușurile bătute. Când încep să se întărească albușurile bătute, se toarnă siropul în fir subțire și se continuă până s-a format bezeaua.

Citeste si Shaorma de casă. Rețeta specială a lui Joseph Hadad: „Este bună pentru o masă de prânz uşoară, sănătoasă şi săţioasă”

Cu ajutorul unui poș, se vor forma coșulețe. Pe o hârtie de copt, se așază întâi bezeaua crudă sub formă de fursec plat, apoi, de jur-împrejur, se construiește un perete de 4-5 cm înălțime. Fii fără grijă, compoziția este destul de groasă astfel încât pereții coșulețului vor sta fără probleme în picioare.

Coșulețele de bezea se dau la cuptor, la 110 grade C, pentru aproximativ o oră, iar apoi se lasă să se usuce timp de câteva ore sau, cel mai bine, o zi.

Separat, se pregătește umplutura din fructe de sezon: cireșe, vișine, caise, piersici, pepene roșu sau galben, afine etc. Din ele se pregătește o dulceață în care se mai poate adăuga coajă de portocale, un baton de scorțișoară, semințe de vanilie. Este bine ca dulceața să fie mai lichidă, astfel încât să curgă frumos atunci când pavlova este tăiată.

Separat, se prepară o cremă de vanilie clasică.

Se umplu păhărelele de bezea cu cremă de vanilie, dulceață, iar pentru decor se pot adăuga bucăți din fructele din care a fost preparată dulceața.

Citeste si Mâncarea pe care Bill Clinton i-a cerut-o lui Chef Joseph Hadad: „Clinton era foarte atent la asocierile alimentelor”