PEDICHIURA. CE AŞTEPTĂRI AI?

Pentru o pedichiura conform asteptarilor, alege un tehnician care are in mod evident standarde ridicate de igiena. De asemenea, fii atenta la lampa folosita in salon: lampa led polimerizeaza rapid, indiferent de tehnica, pe cand lampa UV clasica va usca putin mai greu. In acest fel vei stii sa te orientezi spre un model care sa se incadreze in timpul pe care il ai la dispozitie.

RomaniaTV.net
09 dec. 2019, 09:07
PEDICHIURA. CE AŞTEPTĂRI AI?
Pedichiura se numara printre tratamentele populare la spa si saloane. Sincer, cine nu doreste un tratament relaxant? Mai ales daca este facut de un cosmetician experimentat. Acest ritual de infrumusetare presupune un tratament terapeutic pentru picioare, care inmoaie si indeparteaza pielea moarta si trateaza unghiile.
Tehnicile de pedichiura variaza in ziua de azi, asa ca este important sa cauti pedichiura potrivita pentru tine.
 
De ce ai nevoie de o pedichiura?
Pedichiura este prima modalitate prin care te asiguri ca ai grija de aspectul picioarelor tale si poate sa fie un impuls in respectul si aprecierea de sine: pedichiura iti imbunatateste postura – mergi in mod natural mai increzatoare avand picioarele ingrijite.
 
La ce sa te astepti cand mergi la salon pentru o pedichiura?
O pedichiura clasica incepe cu o baie aromatica si terapeutica pentru picioare: picioarele tale sunt curatate si inmuiate in apa calda, cu diferite saruri si uleiuri, pentru a inmuia unghiile si pielea.
Urmeaza exfolierea. Pielea moarta este indepartata de pedichiurist, urmand stilizarea cuticulelor si forma unghiilor.
Cremele si uleiurile aromaterapeutice sunt folosite dupa exfoliere si curatare, pentru a reimprospata si a inmuia pielea. Unele pedichiuriste pot sa foloseasca noroi terapeutic, alge sau impachetari cu parafina.
Lacul de unghii de inalta calitate va fi aplicat ulterior.
O pedichiura buna va dura intre 60-90 de minute si va face ca picioarele tale sa arate si sa se simta fantastic.
Poti opta pentru o pedichiura cu oja clasica, oja semipermanenta sau gel UV, precum si pentru diferite modele sau procedee de relaxare:
Pedichiura cu model French: este o pedichiura intotdeauna la moda, se realizeaza folosind lacuri traditionald de lunga durata, insa cu aparitia atator tehnici de manichiura, se poate realiza din oja semi sau gel, pastrand acelasi aspect rafinat.
Pedichiura cu gel: gelul se lipeste pe unghii folosind lumina UV. Se poate realiza orice model folosind aceasta tehnica si confera pedichiurii un finisaj lucios si intens, de lunga durata.
Pedichiura cu oja semipermanenta: Dupa tratamentul picioarelor si curatarea unghiilor, se aplica oja semipermanenta si se usuca il lampa LED sau UV. Oja semi poate sa fie 3 in 1 (nu necesita baza si top coat) sau step by step: baza, culoare si top coat.
Pedichiura cu parafina: este o pedichiura cu tratament, care poate preveni sau intarzia efectele neplacute ale pielii uscate si crapate. Ofera elasticitate pielii, hidratare si protectie.
Daca ai obtinut pedichiura visurilor, tine cont de alegerea incaltamintei. Alegerea incaltamintei este cruciala. Nu vrei sa inghesui unghiile in sosete si tenisi stramti, ca sa le strici luciul intens, asta in cazul lacurilor clasice. Cand ti-ai pus gel sau semi, flip-flops, sandale, pantofi frumosi dar incomozi sau adidasi, nu conteaza, fii deschisa la idei!