Pentru prima dată în 7 luni, Australia nu mai suferă! Incendiile s-au oprit definitiv

Autorităţile au anunţat oficial că incendiul din Australia, care a ucis cel puţin 33 de oameni şi miliarde de animale, a fost în sfârşit stins. 

RomaniaTV.net
02 mart. 2020, 15:33
Pentru prima dată în 7 luni, Australia nu mai suferă! Incendiile s-au oprit definitiv

Pentru prima dată în 240 de zile, nu mai există niciun focar care să pună viaţa cetăţenilor australieni în pericol. Apocalipsa a luta sfârşit după ce milioane de hectare de vegetaşie au fost distruse de flăcări, cel puţin 33 de oameni au murit şi miliarde de animale au fost ucise. 

Citeşte şi: Furtuni de praf şi grindină în Australia

Incendiile au început în luna iulie 2019, stârnind cel mai crud atac de flăcări, însă cu multă muncă din partea autorităţilor şi a voluntarilor, dar şi datorită ploilor abudente flăcările au fost în sfârșit oprite. 

Serviciul de pompieri rurale NSW, o agenție de combatere a pompierilor bazată pe voluntari, care a fost esențială în eforturile de ușurare din ultimele luni, a confirmat miracolul pe Twitter azi, 2 martie.

Contul a scris: „Pentru prima dată de la începutul lunii iulie 2019, în prezent nu există nicio vegetaţie în flăcări în #NSW . Asta înseamnă mai mult de 240 de zile de activitate de incendiu pentru stat.” 

Pe 13 februarie, la începutul acestui an, comisarul adjunct RFS, Rob Rogers, a confirmat că toate incendiile arzând la acea vreme au fost stinse, „a fost un sezon cu adevărat devastator pentru atât pentru vegetaţie, cât şi pentru pompieri și pentru rezidenți, care au suferit atât de mult”.

Citeşte şi: Avertizare NASA: Fumul de la incendiile de vegetaţie din Australia face „turul complet” în jurul lumii

Fără incendii la activ în oraşele atacate din Australia, autorităţile se străduiesc acum să-i ajute pe cei afectaţi să-şi refacă viaţa.