Percheziţii la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei

Percheziţii de amploare au loc, marţi, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei. Procurorii DNA au făcut verificări şi la unele inspectorate judeţene.

13 apr. 2021, 11:44
Percheziţii la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei

Percheziţii

la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei. Potrivit unor surse judiciare citate de G4Media, procurorii DNA au descins, marţi, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei. Anchetatorii au suspiciuni că au fost fraudate concursurile pentru avansarea unor ofițeri.

Percheziții au loc concomitent și la unele inspectorate județene, potrivit surselor citate.

Percheziţii la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei

Jandarmeria Română a confirmat „efectuarea unor acte procedurale, sub coordonarea procurorului de caz, la mai multe sedii ale unităţilor de Jandarmerie”

„Instituția noastră este prima interesată în clarificarea tuturor suspiciunilor legate de organizarea unui concurs de trecere în corpul ofițerilor și va pune la dispoziția organelor abilitate toate datele și documentele solicitate”, transmite Jandarmeria Română.

În această perioadă, în cadrul Ministerului de Interne sunt organizate concursuri pentru toate departamentele și armele MAI, în scopul de a se reduce deficitul de personal.

Până în acest moment nu se știe de unde a pornit această suspiciune. La aceste examene participă și sindicaliști.

Revenim cu detalii.

Citeşte şi Percheziţii la Spitalul Witting. Anchetă de abuz în serviciu legat de achiziții în pandemie