Pericol în apropiere de Timişoara. INCENDIU la un camion încărcat cu azotat de amoniu. Traficul e BLOCAT

S-a dat alerta în judeţul Timiş. Un incendiu a izbucnit, joi, la un camion încărcat cu peste 20 de tone de azotat de amoniu, în apropiere de localitatea Sânandrei.

RomaniaTV.net
13 aug. 2020, 09:30
Pericol în apropiere de Timişoara. INCENDIU la un camion încărcat cu azotat de amoniu. Traficul e BLOCAT

Una dintre roţile autotrenului a luat foc. Din cauza încărcăturii extrem de periculoase, pompierii au intervenit la faţa locului cu efective sporite. Traficul în zonă a fost blocat, iar nimeni nu au avut voie să se apropie la mai puţin de 500 de metri de zona în care se afla tirul încărcat cu azotat de amoniu, scrie Opinia Timişoarei.

„Am fost solicitați la un incendiu de autotren încărcat cu 24 tone de îngrășăminte chimice pe bază de azotat de amoniu, pe DN 69, în comuna Sânandrei. La fața locului s-au deplasat de urgență 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și 12 pompieri”, a transmis ISU Banat.

Pompierii spun că incendiul s-a manifestat la o roată de pe puntea spatei a remorcii camionului. Incendiul a fost stins, iar încărcătura cu azotat de amoniu nu a fost afectată de flăcări.

„Pompierii au asigurat zona şi au verificat încărcătura pentru a evita orice pericol. Urmează a se stabili cauza care a dus la producerea incendiului”, au precizat pompierii.

Azotatul de amoniu este un compus anorganic folosit în agricultură că îngrăşământ. De asemenea, produsul chimic este folosit în fabricarea explozibililor.

Val de CONTROALE în Portul Constanţa, după explozia din Beirut. Zeci de TONE de azotat de amoniu, depozitate lângă oraş

Pe 4 august, aproape 2.700 de tone de azotat de amoniu au provocat două explozii devastatoare în Beirut, capitala Libanului. Cel puţin 220 de oameni au murit, iar alţi 6.000 au fost răniţi în urma deflagraţiei. Exploziile au produs pabube de aproape 15 miliarde de dolari şi au lăsat aproape 300.000 de oameni fără locuinţe.

Azotatul de amoniu a fost şi cauza exploziei din 2004 de la Mihaileşti, când un camion încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu a explodat. 18 oameni au murit, iar alţi 13 au fost răniţi.

În urma cu trei zile, autorităţile au descoperit o cantitate de 35 de tone de azotat de amoniu, depozitate în conditii improprii la Galaţi.

ECONOMICA.NET: Constanţa depozitează o cantitate dublă de azotat georgian față de cea care a explodat în Beirut

 


loading...