Pericolul la care te expui dacă ții în frigider ambalaje de plastic

Nu există gospodină care să nu aibă în bucătărie recipiente de plastic în care se pot depozita alimentele. Însă, puține persoane știu cât de periculoase devin pentru organism produsele ținute în aceste recipiente și, apoi, păstrate la frigider.

14 mai 2023, 21:58
Pericolul la care te expui dacă ții în frigider ambalaje de plastic

Chiar dacă sunt extrem de la îndemână și ușor de depozitat în spațiile din bucătăria ta, recipientele din plastic, ce se găsesc ușor în marile centre comerciale, reprezintă o adevărată amenințare pentru sănătatea noastră, precum și pentru mediu.

Cu toate că cele mai multe persoane susțin că pungile de depozitare din plastic care creează un sigiliu ermetic vor ajută la păstrarea alimentelor proaspete pentru mai mult timp, acest lucru nu este deloc adevărat.

Legumele au nevoie de spațiu pentru a respira, În acest fel că eliminarea întregului aer le va face de fapt să se strice mai repede, potrivit Spy News.

Supraîncărcare chimică

Se pare că, materialele plastice nu sunt materiale naturale, ci artificiale și sintetice. În acest fel, procesul lor de fabricație implică un amestec de substanțe chimice dăunătoare.

Principalii vinovați, care se pot infiltra în alimentele depozitate și le pot contamina, sunt chiar bisfenolul A și ftalații.

În plus, multe persoane nu știu că toate aceste pungi de plastic pentru depozitarea alimentelor pot fi străpunse de dăunători și insecte mici. Mai mult decât atât, ele sunt predispuse la contaminarea bacteriană.

Concret, acest lucru înseamnă că este esențial să speli fructele sau legumele și să îndepărtezi toată murdăria înainte de a le depozita în frigider.

Cum se păstrează corect fructele și legumele

Pentru a păstra mai mult timp anumite fructe și legume la frigider trebuie să urmezi câteva trucuri.

În cazul sparanghelului, acesta trebuie spălat și tăiat puțin din capete și pune-le într-un borcan cu puțină apă.

Cât despre afine, pe acestea trebuie să le speli, apoi să le pui într-un bol cu apă cu un strop de amestec format din sare, apă și oțet, pentru a distruge orice bacterie. Usucă-le apoi complet și depozitează-le într-un recipient căptușit cu prosop și fără capac în frigider.

Citește și: De ce nu e bine să ținem laptele UHT în frigider. Foarte puțină lume știe ce conține acest produs de la Lidl