Perucile lui Benone Sinulescu. De ce le-a dat foc: „Am cheltuit o avere pe ele”

Perucile lui Benone Sinulescu. Lumea muzicii populare este în doliu după dispariţia regretatului cântăreţ de muzică populară, care a murit la 84 de ani. Acesta era internat în spital de duminică, starea lui agravându-se în urma unei pneumonii.

18 nov. 2021, 20:58
Perucile lui Benone Sinulescu. De ce le-a dat foc: „Am cheltuit o avere pe ele”
Perucile lui Benone Sinulescu

Perucile lui Benone Sinulescu. Regretatul artist a avut o întreagă colecție de peruci, pe care le-a folosit în tinerețe pentru a-și masca chelia. După Revoluție însă, a renunțat la acest artificiu, reușind să lansese o nouă modă și câștigând foarte mulți fani.

Citeşte şi: Irina Loghin, îndurerată de moartea lui Benone Sinulescu: „Avem amintiri pe care nu ni le poate lua nimeni”

Perucile lui Benone Sinulescu. De ce le-a dat foc?

A renunţat la ele imediat după Revoluţie, iar la începutul anilor 1990, când a demarat colaborarea cu trupa RO-Mania Din colecția generoasă de peruci, pe care a dat o mică avere, Benone Sinulescu mai păstra doar vreo 20, la casa lui din Sibiu.

Unele dintre ele, care mi s-au parut mai deteriorate, le-am dat foc, mai am unele, cred că am mai rămas cu 20. Perucile erau un supliciu pentru mine, din cauza transpiraţiei ieşeam din sălile de spectacol ca un şobolan.

Am cheltuit o avere pe peruci. Nu cred că aș mai purta peruci. Când am început să mă rad în cap, am lansat o modă. Unii se rad acum chiar dacă au păr.

Acum, când mă uit în urmă, mă gândesc cât de țăcănit am fost că le-am purtat”, mărturisea artistul pentru Click.ro.

Benone Sinulescu a început să renunțe la peruci imediat după Revoluţie, iar la începutul anilor 1990, când a demarat colaborarea cu trupa RO-Mania, le-a pus definitiv în cutie.

Cine va moşteni averea imensă a artistului

Benone Sinulescu şi-a făcut testamentul în urmă cu mai mulţi ani, mai exact în 2014. Atunci, el declara că i-a lăsat averea soției sale, iar când ea nu va mai fi, nepoții vor moșteni agoniseala de-o viață a artistului.

Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămâne ei… Şi drepturile de autor, casele din Bucureşti, Buzău şi de lângă Arad, banii, toată averea noastră. Şi invers… Doar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor.

În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat. Am preferat să fie ceva gândit din vreme. Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce niciunul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari‘, a declarat Benone Sinulescu, acum câţiva ani.