Peste 250 de focare COVID-19 în spitalele din România

259 de focare de COVID-19 se înregistrează în acest moment în spitalele din România, a anunțat Ministerul Sănătății. Numărul este dublu faţă de cel anunţat în urmă cu şase zile.

31 ian. 2022, 16:02
Peste 250 de focare COVID-19 în spitalele din România

Numărul focarelor COVID-19 în spitalele din România s-a dublat în ultimele şase zile. Potrivit unui raport al Ministerului Sănătăţii, la sfârșitul zilei de duminică erau înregistrate 259 focare active COVID-19 în spitale şi alte unităţi cu specific medical.

Mai mult, au fost înregistrate 3.105 cazuri de infectare COVID-19 în rândul personalului medical și al pacienților internați inițial cu alte afecțiuni.

Citeşte şi: Spitale din Bucureşti devin rând pe rând focare COVID-19. Internări sistate din cauza numărului mare deinfectări în rândul cadrelor medicale

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 20.131 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. 

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 9.781, cu 901 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 903 persoane, cu 42 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 903 pacienți internați la ATI, 763 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 881 sunt minori, 861 fiind internați în secții, cu 85 mai mult decât în ziua anterioară și 20 la ATI, cu 5 mai mult decât în ziua anterioară.

 

Alexandru Rafila, despre bilanţul de Covid: „Ne aşteptăm la un număr dublu de cazuri marţi”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că proporţia de persoane internate faţă de numărul de persoane diagnosticate cu COVID-19 a fost luni cea mai mare din ultima lună, de 4,5%, precizând că urmează să vedem dacă este vorba despre o întâmplare sau despre o tendinţă.

“Astăzi, proporţia de persoane internate faţă de numărul de persoane diagnosticate a fost probabil cea mai mare din ultima lună – 4,5% a fost cifra, 900 pentru circa 20.000 de cazuri de îmbolnăvire, faţă de 2,25% în perioada anterioară. Rămâne să vedem dacă acest lucru este o întâmplare care urmează weekendului, ştiţi că în general weekenedul reprezintă o perioadă în care accesul la servicii medicale este mai redus sau dacă este vorba de o tendinţă.  Dacă este vorba de o tendinţă, atunci o să trebuiască să vedem cum operaţionalizăm mai bine atât cabinetele de medicină de familie, cât şi aceste centre de evaluare ambulatorie, pentru că nu cred că există suficientă informaţie în acest moment încât oamenii să se ducă cât mai repede la medic sau în centrul ambulatoriu”, a afirmat Alexandru Rafila.

Rafila a reluat afirmaţiile referitoare la un bilanţ zilnic de 40.000 de cazuri de infectare, argumentând că în general, numărul de cazuri raportat duminica se dublează marţea următoare.

”Cel mai mult m-aş bucura să greşesc şi să fie mai puţine cazuri decât 40.000, dar în general, numărul de cazuri pe care îl raportăm duminica, când am raportat peste 20.000 de cazuri, ne aşteptăm ca marţea să fie o cifră dublă, cam aşa a existat de-a lungul acestei pandemii această corelaţie”, a afirmat el.