Peste 90% dintre certificatele verzi eliberate atestă vaccinarea posesorilor. Campania de imunizare continuă până în 2023

Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că peste 90% dintre certificatele verzi atestă vaccinarea. Oficialul a mai menționat spus despre campania de imunizare, că va continua și în 2023.

06 oct. 2021, 14:57
Peste 90% dintre certificatele verzi eliberate atestă vaccinarea posesorilor. Campania de imunizare continuă până în 2023

Andrei Baciu, secretarul de stat, în Ministerul Sănătății

, a anunțat că 94,82% dintre certificatele digitale Covid eliberate până la acest moment atestă vaccinarea posesorilor.

„Până în acest moment, au fost generate 4.541.456 de certificate. În mare parte se păstrează distribuţia, mare parte dintre aceste fiind eliberate pentru a atesta vaccinare – 94,82%.” a afirmat Andrei Baciu

Secretarul de Stat a mai subliniat că există peste 600 de companii private care au finalizat campania de vaccinare cu schema completă. De asemenea Andrei Baciu a mai menționat că programul de vaccinare va continua până în 2023.

„Avem 627 de companii care au finalizat aceste lucru. Mai sunt 30 de companii care desfăşoară vaccinare pentru angajaţii proprii.

A avut o şedinţă pentru dezvoltarea obiectivelor strategice de vaccinare pentru 2022 şi 2023.

Acest lucru va continua în perioada următoare şi pe măsură ce vor avansa lucrurile o să avem obiective definive, o să le facem publice şi pe acestea.”, a declarat Andrei Baciu.

Andrei Baciu, a treia doză de vaccin: „Ne prezentăm direct, cu buletinul, fără programare”

UPDATE: Aproape 12.000 de persoane s-au programat deja până marţi dimineaţă pentru a treia doză de vaccin anti-COVID, cele mai multe optând pentru serul de la Pfizer. ”11.970 de persoane eligibile pentru administrarea dozei 3 s-au programat deja în platforma RoVaccinare ”, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu. Cifrele centralizate marţi dimineaţă relevă că pentru vaccinul Pfizer/BioNTech au optat 11.186 de persoane, iar pentru cel de la Moderna, 784.

România a început administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID. Potrivit autorităţilor, doza a treia de vaccin anti-COVID este ferm recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile, precum cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare, dar şi persoanelor cu risc mare de expunere, precum personal medico-social și din învățământ.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel. Detaliile privind această recomandare vor fi stabilite în perioada următoare, pe măsură ce vor fi disponibile noi date științifice.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare,
cu menționarea celor trei doze efectuate.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, a explicat că cei care doresc să se imunizeze o pot face mergând la un centru de vaccinare cu buletinul, fără să fie nevoie de programare.

„De când se deschide orice centru de vaccinare ne prezentăn direct, cu buletinul, fără a fi nevoie de programare. Nu este nevoie să vă programați, dar pentru cei care doresc, pentru oricare motive, să facă și o programare, pot să o facă”, a spus Andrei Baciu la Digi 24.