Peştele plin de toxine pe care românii îl cumpără în cantităţi mari. E cel mai nesănătos şi trăieşte în cele mai poluate ape!

Pangasius este unul dintre cei mai cumpăraţi peşti din ţara noastră. Acesta nu are oase de dimensiuni mici şi nici nu are miros puternic de peste şi mai mult decât atât se găsesşte la un preţ destul de rezonabil.

07 iul. 2021, 16:34
Peştele plin de toxine pe care românii îl cumpără în cantităţi mari. E cel mai nesănătos şi trăieşte în cele mai poluate ape!

Peştele plin de toxine pe care românii îl cumpără în cantităţi mari. Puţini ştiu însă  că această specie hibrid provine din apele Vietnamului, mai exact din râul Mekong, pare-se cel mai poluat din cauza numeroaselor fabrici din apropierea acestuia, ale căror deşeuri ajung frecvent în apă.

Peştele plin de toxine pe care românii îl cumpără în cantităţi mari. E cel mai nesănătos şi trăieşte în cele mai poluate ape!

Pangasiusul nu a fost lăsat de mama-natură în aceste ape, ci a fost creat special pentru a supravieţui şi a face treburi “murdare”. Mai precis, Pangasiusul este o găselniţă a cercetătorilor chinezi, o încrucişare între mai multe specii de peşte, care are o toleranţă extrem de crescută la toxinele prezente în apa cu pricina şi, mai mult, se hrăneşte cu acestea, în aşa fel încât curăţă apa de toate relele.

Acesta are o toleranţă extrem de crescută la toxinele prezente în apa cu pricina şi, mai mult, se hrăneşte cu acestea, în aşa fel încât curăţă apa de toate relele.

Astfel, peştele nu face altceva decât să se hrănească toată viaţa cu toxine, bacterii şi microorganisme, dar şi resturi de peşti morţi, uscaţi şi măcinaţi sub forma unei pudre. Nu degeaba i se mai spune şi peştele sanitar. Consecinţa? Veţi pune pe masă un produs ce nu merită nici pe departe titulatura de peşte sănătos.

Cu toate acestea, autorităţile nici nu infirmă, nici nu confirmă aceste acuzaţii la adresa peştelui insalubru.

 În urma analizelor efectuate de Organizaţia Consumatorilor şi Utilizatorilor, s-a descoperit că peştele Pangasius conţinea substanţe toxice din cauza poluării râurilor în care este crescut.

Cu toate acestea, reprezentanţii Organizației Consumatorilor și Utilizatorilor au declarat că, deși a fost detectat mercur în peştele pangasius analizat, cantitățile înregistrate au respectat legislația europeană, deci nu a fost un motiv suficient pentru retragerea acestuia de pe piaţă.

Citeşte şi: Astaldi implicată în dosarul “Mită la CFR” a primit şi derulează contracte de peste un MILIARD de euro. Cum a ajuns compania din mituitor, martor în dosar?! Vizat de percheziţii, şeful firmei italiene a recunoscut şapte ani mai târziu că a dat bani negri pentru problemele din România, dar a rămas doar denunţător. Legătura dintre PNL şi comisioanele uriaşe