Petiţie online pentru anularea unui concert mult aşteptat

Cei care au semnat petiţie cer trupei, care nu a anunţat oficial că va face parte din eveniment, să renunţe la concert.

RomaniaTV.net
15 nov. 2018, 16:57

Aproximativ 40.000 de oameni au semnat o petiţie ca trupa Maroon 5 să refuze să cânte în timpul pauzei finalei Super Bowl LIII din 3 februarie 2019.

Cei care au semnat petiţie cer trupei, care nu a anunţat oficial că va face parte din eveniment, să renunţe şi să se alăture lui Colin Kaepernick.

„Kaepernick şi-a riscat cariera pentru că a îngenuncheat pentru egalitate, iar NFL l-a pedepsit”, se arată în petiţie. „Până ce liga îşi va schimba politica şi va susţine dreptul constituţional al jucătorilor de a protesta, niciun artist nu ar trebui să fie de acord să lucreze cu NFL. Rihanna nu este prima mare artistă care refuză show-ul de la pauza Super Bowl. Jay-Z a refuzat invitaţia de a cânta în 2017 şi chiar a făcut referire la asta în cântecul «Apesh*t» din 2018”, citează NME, potrivit News.ro.

Colin Kaepernick, fost quaterback timp de şase sezoane la San Francisco 49ers, a devenit cunoscut în SUA după ce a îngenuncheat, în 2016, în timpul intonării imnului naţional, pentru a manifesta împotriva rasismului şi a brutalităţii poliţiei faţă de comunitatea de culoare din SUA.

Cazul a provocat mânia preşedintelui Donald Trump, a fanilor şi a ligii profesioniste de fotbal american (NFL). Donald Trump a considerat gestul lui Kaepernick lipsit de respect faţă de drapel şi patrie. Gestul lui Colin Kaepernick a fost imitat apoi de mai mulţi jucători din NFL.

Jucătorul a devenit persona non grata pe teren şi nu şi-a mai găsit echipă după expirarea contractului său cu San Francisco la începutul anului 2017.