Petre Daea, despre posibilele tăieri de salarii şi concedieri ale bugetarilor. ”Eu nu sunt niciodată cu cuțitul la mine!”

În contextul în care sunt puse în discuție tăieri salariale și restructurări în sistemul bugetar, Petre Daea a subliniat că el nu este fanul acestor abordări.

14 apr. 2023, 20:16
Petre Daea, despre posibilele tăieri de salarii şi concedieri ale bugetarilor. ”Eu nu sunt niciodată cu cuțitul la mine!”

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a declarat că el nu este fanul tăierilor salariale ale bugetarilor și nici al restructurărilor, astfel încât să fie reduse cheltuielile bugetare. Mai mult, acesta a subliniat că nu este niciodată cu cuțitul la el. Acesta a explicat că pe el îl preocupă munca și rezultatele, nu tăierile.

Citește și: România face primii pași spre rezolvarea crizei cerealelor. Petre Daea este așteptat la discuții cu ministrul Agriculturii din Ucraina

„Eu cu cuţitul nu sunt niciodată cu el la mine. Sunt cu instrumentele care îmi asigură să fac mai mult, să realizez mai mult. Nu mă preocupă tăierile, ci mă preocupă munca şi rodul muncii. Iar rodul muncii îl căutăm la fiecare şi îl găsim, în condiţiile în care avem şi dorinţa dar şi fapta cu noi”, a afirmat Petre Daea, la Antena 3 după ce a fost întrebat dacă este de acord ca planul pentru reducerea cheltuielilor la stat să includă tăieri de salarii la bugetari sau restructurări.

Petre Daea despre problema cerealelor ucrainene

Petre Daea, ministrul PSD, a mai menționat faptul că a participat la o videoconferință alături de omologii din Polonia, Bulgaria, Cehia, Slovacia şi Ungaria, unde a fost pusă în discuție situația creată pe piețele celor 6 state membre din cauza importului de produse agroalimentare din Ucraina.

„Iată de ce şi ieri şi astăzi sunt la muncă. Şi voi fi la muncă în continuare şi eu şi alţii, iar agricultorii au fost tot timpul la muncă, au întors brazda ţării ca să dea mâncare românilor. Acum am plecat de la Minister. Am avut o întâlnire cu colegii din cele cinci ţări, ştiindu-se că există această grupă, echipă de intervenţie pentru nevoile pe care le avem din cauza conflictului din Ucraina, ţări din proximitatea cu focul deschis. Am avut o videoconferinţă să ne punem de acord ca să căutăm căile de rezolvare a acestei probleme extrem de importante şi nu uşor de rezolvat”, a completat Daea.

Miniștrii Agriculturii din cele șase state membre au discutat despre problema creată pe piețele locale din cauza importului de produse agroalimentare din Ucraina. La nivelul acestora s-a luat hotărârea ca țările să acționeze în mod unita și problemele să fie rezolvat împreună și nu separat.

Citește și: Petre Daea aruncă bomba în agricultură! Culoarele pentru cerealele ucrainene rămân deschise. Ministrul solicită oprirea comercializării acestora la noi în țară