Plaja de la Eforie Sud se extinde. Peste 3 ani va arăta ca la Mamaia. Urmează lăţirea altor patru plaje de pe litoralul românesc

După modelul Mamaia, autorităţile au început lucrările de extindere a plajei de la Eforie Sud. Termenul de finalizare este de trei ani.

05 aug. 2021, 12:17

Staţiunea Eforie Sud va beneficia de plaje late ca în Mamaia peste doi ani. Lucrările de reabilitare a plajelor sunt în toi.

Proiectul de reabilitare a litoralului în zona Eforie va extinde uscatul pe o lungime de aproape 6 kilometri. Cinci milioane de metri cubi de nisip vor fi scoşi din mare şi întinşi pe uscat astfel încât la finalul lucrărilor vor rezulta 50 de hectare de plajă. Lucrările sunt făcute de o firmă olandeză şi costă 100 de milioane de euro, majoritatea bani europeni, scrie observatornews.ro.

Citeşte şi: Cum se livrează comenzile în Mamaia după lărgirea plajelor. „Mai bine foloseau dromaderi sau chiar cămile”. Imaginile virale

Şase diguri vor fi conectate cu ţărmul şi vor putea fi folosite de turişti. Al şapteleava fi paralel cu malul şi are rol de protecţie a faunei şi florei marine.

După construcţia digurilor, se va extrage de pe fundul mării nisipul care va fi întins.

După Mamaia şi Eforie, vor fi reabilitate şi plajele din Costineşti, Olimp, Balta Mangalia şi 2 mai. Preţul final: în jur de un miliard de euro.

Citeşte şi: Elena Udrea, într-un costum de baie minuscul pe plaja din Mamaia. Blonda a atras toate privirile


loading...
Partenerii noștri