Plan de stimulare de 5 MILIARDE de euro pentru susţinerea vânzărilor de maşini. Propunerea ministrului german al Economiei

Ministrul german al Economiei a propus un pachet de bonusuri în valoare de cinci miliarde de euro pentru a stimula vânzarea de automobile. Măsura ar avea ca scop susţinerea economiei, au declarat doi oficiali apropiaţi situaţiei, citaţi de agenţia Reuters.

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 06:41
Plan de stimulare de 5 MILIARDE de euro pentru susţinerea vânzărilor de maşini. Propunerea ministrului german al Economiei

Vânzările de automobile au scăzut în întreaga lume, după ce liniile de producţie au fost închise din cauza pandemiei de coronavirus. Sectorul auto din Germania se află la cea mai dificilă situaţie din 1991, arată un sondaj referitor la încrederea oamenilor de afaceri în economie, publicat de Institutul de cercetări Ifo, conform News.ro.

Renault anunţă concedieri masive şi suspendarea proiectelor de dezvoltare în România şi Maroc. Reacţia premierului Orban

Liderii politici din Germania ar urma să prezinte marţi programul de stimulare a economiei în contextul pandemiei de coronavirus. Suma alocată s-ar ridica la 80 de miliarde de euro, scrie presa germană.

Cum schimbă COVID-19 dragostea germanilor pentru bani. Analiză BBC pe tema modificărilor comportamentale generate de pandemie

Propunerea Ministerului Economiei prevede plata unor prime cumpărătorilor de vehicule electrice şi de automobile cu motoare convenţionale cu preţuri de sub 77.350 de euro fiecare. Programul va fi valabil până la sfârşitul acestui an, au spus sursele.

Ministerul Economiei a refuzat să comenteze.

Noi detalii despre Programul Rabla din Franţa. Subvenţii până la 7.000 de euro plus primă de casare de 5.000 de euro

Planul vizează acordarea unei prime de bază în valoare de 2.500 de euro pe maşină. Suma ar putea fi suplimentată cu 500 de euro în cazul achiziţionării unui vehicul eficient energetic. 

Programele de stimulare existente ar fi majorate cu 1.500 de euro pentru automobilele electrice şi cu 750 de euro pentru modelele hibride.

O serie de politicieni şi organizaţii s-au exprimat împotriva primelor pentru achiziţiile de automobile, argumentând că programele de stimulare ar trebui să respecte politicile referitoare la schimbările climatice şi să nu favorizeze o singură industrie.

RABLA 2020. Primele 70 de dosare aprobate în programele „Rabla” şi „Rabla Plus” din acest an