Planul lui Nicuşor Dan pentru reducerea poluării fonice pe timpul nopţii în Bucureşti. Se anunţă amenzi de până la 5.000 lei

Şoferii care pe timpul nopţii circulă pe străzile Capitalei la volanul unor maşini sau cu motociclete zgomotoase riscă amenzi de până la 5.000 lei.

20 sept. 2022, 16:36
Planul lui Nicuşor Dan pentru reducerea poluării fonice pe timpul nopţii în Bucureşti. Se anunţă amenzi de până la 5.000 lei

Primăria Municipiului București a lansat în dezbatere publică un Proiect de hotărâre privind diminuarea zgomotului produs de traficul auto din Municipiului București.

1663656104ph_diminuare_zgomot_trafic

Proiectul propune eficientizarea acţiunilor de reducere a poluării fonice pe timpul nopţii, prin adoptarea unor măsuri care să conducă la diminuarea zgomotului şi a efectelor nocive ale acestuia asupra sănătăţii umane şi a mediului înconjurător.

Citeşte şi: Nicușor Dan s-a răzgândit. Ce se întâmplă cu taxa de parcare în București

Potrivit proiectului, circulaţia autovehiculelor care produc zgomot peste 95 dB(A) în Municipiul Bucureşti este permisă doar în intervalul orar 08.00 am – 21.59 pm.

Nerespectarea acestei obligaţii constituie contravenţie şi va fi sancţionată cu amendă, astfel:
În cazul depăşirii nivelului de zgomot în intervalul 95 dB(A) – 100 dB(A) – amenda contravenţională va fi cuprinsă între 1500 RON şi 2500 RON;
În cazul depăşirii nivelului de zgomot de 100 dB(A), amenda contravenţională va fi cuprinsă între 4000 RON şi 5000 RON.

Citeşte şi: Radu Mihaiu, primarul USR al sectorului 2, şi-a pierdut răbdarea cu Nicuşor Dan: „Am obosit să tot ascund sub preş problema! Ne cad copaciii în cap”

Măsurarea zgomotului produs de vehiculele participante la trafic se va face prin sondaj, de către Poliţia Rutieră şi Registrul Auto Român. Constatarea şi sancţionarea contravenţiilor se vor face de către Poliţia Rutieră, mai prevede proiectul PMB.

Persoanele interesate pot transmite propuneri, sugestii, opinii cu privire la proiectul de act normativ supus procedurii de transparență decizională până la data de 11.10.2022.