PNL depune o plângere penală împotriva lui Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1, acuzat de abuz în serviciu, deturnare de fonduri şi fals intelectual

Clotilde Armand este vizată de o plângere penală care a fost depusă vineri la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, de consiliul PNL Dan-Niculae Podaru.

12 nov. 2021, 17:57
PNL depune o plângere penală împotriva lui Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1, acuzat de abuz în serviciu, deturnare de fonduri şi fals intelectual

PNL depune o plângere penală împotriva lui Clotilde Armand. Liberalul Dan Podaru îl acuză pe primarul Sectorului 1 că ar fi săvârşit infracțiuni de abuz în serviciu, deturnare de fonduri și fals intelectual.

Astfel, Clotilde Armand este acuzată că ar fi exercitat presiuni la adresa funcționarilor din cadrul PS1 și a unităților subordonate, instigarea la încălcarea dispozițiilor legale referitoare la (ne)respectarea destinației sumelor prevăzute în buget pentru plata serviciilor de care a beneficiat UAT PS1, solicitarea adresată funcționarilor de a crea pretexte artificiale în baza cărora să conteste sumele datorate de către Primărie.

plangere podaru clotilde armand

Potrivit Evz, Dan Podaru s-a prezentat vineri, însoțit de avocați, la Secția 1 Poliție, unde a depus o plângere penală împotriva primarului Clotilde Armand pentru deturnare de fonduri, abuz în serviciu și fals intelectual. Scandalul a pornit de la o înregistrare, în care edilul Sectorului 1 forța un director ADP să ascundă sume de bani.

Citeşte şi: Clotilde Armand a dat o pagubă de 318.300 lei Poliției Locale Sector 1. Decembrie 2021, ultimul termen înainte de scoaterea la licitație a sediului Poliției

PNL depune o plângere penală împotriva lui Clotilde Armand. Înregistrarea scandaloasă cu edilul USR

În înregistrarea audio se poate auzi o discuţie dintre primarul Clotilde Armand şi Directorul Economic al ADP Sector 1, în care edilul îi cere angajatului său să amâne plăţi pe care acesta deja le eşalonase şi în legătură cu care avea angajamente de plată.

Când Bogdan Botezatu îi explică primarului Clotilde Armand faptul că aceste facturi nu mai pot fi amânate, aceasta îi sugerează, apoi chiar încearcă să-i impună să facă o plângere, astfel încât să amâne respectivele plăţi sub motivul că ar fi obiectul unui litigiu. În înregistrarea prezentată de Evz, directorul ADP revine cu explicaţia că nu poate contesta o datorie ca fiind inechitabilă, după ce în decembrie, la negocierile pentru reeşalonarea acestora, le recunoscuse.

Mai mult, liberalul Dan Podaru susţine că „din informațiile obținute din surse deschise (internet) reiese că numai Romprest susține că are de încasat 129.541.386 lei debit principal și 24.277.790 lei penalități întârziere, în fiecare zi adăugându-se aproximativ 80.000 lei penalități de întârziere”

Citeşte şi: ÎNREGISTRĂRI EXPLOZIVE Clotilde Armand îl îndeamnă pe un director ADP să amâne plăţi cuprinse în buget: „Faceţi o plângere şi nu plătiţi” VIDEO