PNL votează ridicarea imunităţii lui Bănicioiu. „Parlamentul nu poate fi scut pentru deputaţii care urmează să fie cercetaţi”

Florin Roman, liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, a anunţat că liberalii vor vota la vedere pentru ridicarea imunităţii parlamentare a lui Nicolae Bănicioiu. Declaraţiile vin în contextul în care procurorii DNA au cerut ridicarea imunității lui Bănicioiu pentru a putea fi cercetat într-un dosar în care este acuzat de trafic de influență și luare de mită.

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 09:50
PNL votează ridicarea imunităţii lui Bănicioiu. „Parlamentul nu poate fi scut pentru deputaţii care urmează să fie cercetaţi”

„Votăm la vedere pentru ridicarea imunităţii parlamentare a deputatului Bănicioiu. La solicitarea PNL, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor se întruneşte mâine pentru a lua în discuţie solicitarea DNA de ridicare a imunităţii parlamentare în cazul deputatului Nicolae Bănicioiu. Considerăm că Parlamentul nu poate fi scut pentru deputaţii care urmează să fie cercetaţi pentru încălcarea legii. Colegii jurişti vor fi prezenţi la şedinţa comisiei şi vor vota la vedere în favoarea solicitării DNA. În mod similar vom vota în plenul Camerei Deputaţilor, care trebuie convocat în cursul săptămânii viitoare. PNL va da curs tuturor solicitărilor de acest gen, indiferent de partidul din care face parte persoana în cauză”, a precizat Florin Roman într-un comunicat, citat de Agerpres.

Ponta îi ia apărarea lui Bănicioiu, acuzat de luare de mită: „Credeam că nu se mai dezgroapă dosare vechi îm campaniile electorale”

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Scutea, a trimis Camerei Deputaţilor o scrisoare prin care transmite solicitarea DNA în vederea exercitării dreptului de a cere urmărirea penală faţă de deputatul Nicolae Bănicioiu, fost ministru.

Biroul permanent a trimis cererea la Comisia juridică, ce are termen pentru raport ziua de vineri, 23 octombrie. Tot vineri va avea loc o nouă şedinţă a Biroului permanent şi a Comitetului liderilor pentru a stabili data şedinţei de plen în care se va dezbate solicitarea DNA şi raportul Comisiei juridice în acest caz.

DNA cere ridicarea imunităţii lui Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii la momentul Colectiv. E acuzat că a luat mită 4 mil. lei

DNA a cerut, marţi, procurorului general sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de deputatul Nicolae Bănicioiu, la data faptelor având funcţia de ministru, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, procurorii desfăşoară o investigaţie care vizează suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie în contextul comercializării de bunuri de uz medical către spitalele publice situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov şi aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Nicolae Bănicioiu, după ce a aflat că procurorii cer urmărirea sa penală: „Să mi se ridice imunitatea. Nu mai candidez la alegeri”


loading...
Partenerii noștri