Politician mort de covid, funeralii cu zeci de oameni, în timp ce marii artişti sunt înmormântaţi cu restricţii

Un fost primar din Iaşi, mort de covid, a fost înmormântat cu zeci de persoane. Nu de acelaşi tratament au avut parte şi marii artişti care au murit în ultimele zile. Familiile acestora au fost nevoite să respecte protocoalele COVID.

04 apr. 2021, 13:42
Politician mort de covid, funeralii cu zeci de oameni, în timp ce marii artişti sunt înmormântaţi cu restricţii
Politician mort de covid, funeralii cu zeci de oameni, în timp ce marii artişti sunt înmormântaţi cu restricţii

Politician mort de covid, funeralii cu zeci de oameni, în timp ce marii artişti sunt înmormântaţi cu restricţii. Este vorba despre fostul primar al municipiului Iaşi, Constantin Simiard.

Politician mort de covid, funeralii cu zeci de oameni

Constantin Simiard, unul dintre cei mai longevivi primari ai Iaşiului, a murit de covid. Acesta a fost înmormântat cu zeci de persoane și un sobor impresionant de preoți în fruntea căruia s-a aflat chiar Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

La funeralii a participat şi Mihai Chirica, primarul PNL al Iașiului. Deşi fostul edil a murit de covid, poliția nu a dat amenzi pentru încălcarea noilor dispoziții aflate în vigoare.

Marii artişti, înmormântaţi cu restricţii

Din păcate, Cornelia Catanga, Nelu Ploieşteanu şi Gabi Luncă, toţi morţi de covid, nu au avut parte de acelaşi tratament ca fostul primar din Iaşi.

Familiile marilor artişti au cerut derogări pentru a-i înmormânta aşa cum se cuvine, însă nu le-au primit.

Citeşte şi Gabi Luncă, înmormântată duminică într-un cadru restrâns cu porumbei albi şi covor roşu. Artista a murit de COVID

În cazul regretatei Gabi Luncă se ia în calcul o retestare, tocmai pentru ca înmormântarea să aibă loc așa cum ar trebui pentru o artistă de calibru.

Mai mult, familia dorește să-i îndeplinească artistei ultima dorință: aceea de a fi înmormântată alături de soțul ei, Ion Onoriu, decedat în 1988.

Familia lui Nelu Ploieșteanu susține că acesta ar fi scăpat de COVID-19 și a depus o plângere în instanță, tot cu scopul de a-l îngropa cu mai mult de 16 persoane.

Cornelia Catanga a fost înmormântată duminică, 27 martie, la cimitirul Ghencea Civil din Bucureşti.

Artista a fost condusă pe ultimul drum de familie și de câțiva prieteni apropiați. Soțul ei, Aurel Pădureanu, a fost văzut la înmormântare împietrit de durere și suferință.

Fiul său, Alexandru, i-a fost alături și a avut grijă de el. Au fost prezenți și Luis Lazarus și jurnalista Mara Bănică, cea care a anunțat vestea tristă.

Citeşte şi Cornelia Catanga ar putea fi exhumată! Familia nu crede că artista a murit din cauza COVID-19