Polițiștii care au ucis un pensionar sunt liberi din nou. Magistrații i-au salvat de arest

Polițiștii care au ucis un pensionar de 65 de ani, în aprilie anul acesta, sunt liberi pe străzile orașului Pitești. Magistrații nu au prelungit arestul.

28 mai 2021, 19:04
Polițiștii care au ucis un pensionar sunt liberi din nou. Magistrații i-au salvat de arest

Polițiștii din Pitești, care au ucis în bătaie un pensionar de 65 de ani, sunt liberi să umble pe străzile orașului grație magistraților care nu au prelungit starea de arest. Ofițerii de poliție, Daniel-Petruț Drăghici și Ilie Florea, au fost plasați în arest la domiciliu de judecătorii de la Curtea de Apel Pitești, în perioada „22.04.2021 până la 21.05.2021, inclusiv”.

Mandatele de arest la domiciliu al celor doi polițiști ucigași au expirat în urmă cu o săptămână, iar procurorii nu au mai cerut prelungirea acestora, așa că cei doi criminali sunt liberi.

În aprilie 2021, un bătrân în vârstă de 65 de ani a fost ucis de doi polițiști care l-au pus pe bărbat la podea, și apoi s-au urcat cu picioarele pe acesta. Raportul medicilor legiști a arătat că pensionarul a murit în urma asfixierii mecanice produsă prin comprimarea gâtului.

Cei doi „oameni ai Legii” și-au motivat odioasa faptă, prin a da vina pe victimă, aceștia au spus că bătrânul era băut și devenise recalcitrant. Filmarea făcuta de martorii aflați la fața locului dovedește de fapt că polițiștii au acționat ilegal și l-au ucis pe bătrân cu sânge rece.

Polițiștii au ucis un pensionar în complicitate cu doi jandarmi

În urma investigațiilor, Tribunalul București a hotărât că și alți doi jandarmi au fost implicați în uciderea bătrânului, prin lovituri cauzatoare de moarte. Unul dintre jandarmi a fost arestat pentru 24 de ore.

„La data de 20.04.2021, la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost înregistrată cauza penală urmare declinării de competență dispuse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracțiunile de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 şi 2 C.pen. şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 C.pen., presupus a fi săvârşite de către doi subofițeri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Basarab I” Argeş , în coautorat cu doi agenți de poliție din cadrul I.P.J. Argeş – Poliția Municipiului Piteşti. În cauză, la data de 21.04.2021, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acțiunii penale, sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de purtare abuzivă, prev de art. 296 alin. 2 teza a II-a C.pen. şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte, prev de art. 195 C.pen., ambele cu aplic. art. 38 alin. 2 C.pen. şi reținerea pentru 24 de ore a unuia dintre militarii jandarmi”, conform Parchetului Militar de la lângă Tribunalul Militar Bucureşti, titrează Spynews.