Poliţistul care a amendat un manelist pentru că nu purta mască, cercetat de superiori

Polițistul prahovean, care l-a amendat pe manelistul Costel Biju pentru că nu purta masca de protecţie în benzinărie, este cercetat de către IPJ Prahova.

RomaniaTV.net
13 aug. 2020, 08:01
Poliţistul care a amendat un manelist pentru că nu purta mască, cercetat de superiori

Conform unor surse observatorulph.ro, poliţistul nu ar fi raportat incidentul care a devenit public după ce filmarea a ajuns pe internet. EUROPOL a depus plângere penală pe numele manelistului, însă acesta ar putea scăpa deoarece din filmare nu reies suficiente elemente de ameninţare pentru cercetarea penală a acestuia.

Citeşte şi: Poliţistul care a amendat un manelist cunoscut pentru că nu purta mască a fost ameninţat. Europol a depus plângere penală

„În urma apariției în mediul online a unor informații cu privire la o posibilă faptă de ultraj, a cărei victimă ar fi fost un polițist din cadrul Secției Rurale de Poliție Blejoi, la data de 27 iulie a.c., prin intermediul Biroul Control Intern se efectuează verificări cu privire la mai multe aspecte, pentru stabilirea situației de fapt. După finalizarea cercetărilor, în funcție de rezultatul acestora, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție se vor dispune măsuri în consecință”.

Manelistul Costel Biju a fost amendat pentru că nu a purtat corespunzător masca de protecție atunci când a intrat într-o benzinărie din localitate. După ce a a fost amendat, acesta a început s-l ameninţe cu omul legii că o va pune pe mama lui să-i facă farmece. Prin urmare acesta a fost amendat cu 1.800 de lei.

Citeşte şi: Manelist cunoscut, scandal cu Poliţia. L-a ameninţat pe poliţist cu „farmece”, apoi i-a rupt procesul verbal

„Pentru abaterile constatate, persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu 1.000 de lei, conform Legii 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, și cu 800 de lei, conform articolului 2 din Legea 61/1991, pentru expresii jignitoare adresate colegului nostru”, au declarat reprezentanții IPJ Prahova pentru ziarul Libertatea.