Ponta: Doar în România sistemul 112 este la Preşedinţie, ca să ştie Băsescu ce vorbim noi la telefon

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că sistemul 112 trebuie să se afle în coordonarea operativă a Departamentului pentru situaţii de urgenţă şi că doar în România acest sistem este la Preşedinţie 'ca să ştie Traian Băsescu ce vorbim noi la telefoane', transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
25 mart. 2014, 14:30
Ponta: Doar în România sistemul 112 este la Preşedinţie, ca să ştie Băsescu ce vorbim noi la telefon

‘Unde se va afla sistemul 112 va decide Parlamentul. Sunt şef al Guvernului şi nu pot să comentez în niciun fel ce decide Parlamentul. În continuare cred, dincolo de disputele politice cu domnul Băsescu, dispute care vor exista cât va fi în funcţie, că dânsul în afară de asta nu ştie să facă altceva, cred că sistemul 112 trebuie să se afle în coordonarea operativă a Departamentului pentru situaţii de urgenţă, cel condus de domnul Arafat. Cum vom ajunge la această organizare în condiţiile unui domn Băsescu care va contesta, va ţipa, va minţi, va spune că afectăm sistemul. Nu îl afectăm. 112 este peste tot în Europa la Ministerul de Interne sau la Ministerul Apărării, nu e nicăieri la Preşedinţie, numai în România e la Preşedinţie ca să ştie domnul Băsescu ce vorbim noi la telefoane’, a spus Ponta la Palatul Parlamentului.

Deputaţii au adoptat tacit marţi propunerea legislativă pentru modificarea Legii privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Proiectul prevede că STS se reorganizează ca Departament de Telecomunicaţii Speciale, structură cu personalitate juridică, în subordinea MAI, condusă de un secretar de stat, ajutat de trei subsecretari de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a premierului.

Potrivit raportului Comisiei pentru administraţie publică şi Comisiei pentru apărare, patrimoniul MAI include şi pe cel al STS, posturile şi personalul STS se preiau sau, după caz, se transferă în interesul serviciului la MAI, în condiţiile legii, cu menţinerea funcţiilor deţinute.

Propunerea legislativă a fost adoptată tacit de Camera Deputaţilor în calitate de prim for sesizat, în contextul în care termenul pentru dezbatere şi vot final a fost depăşit. Senatul este cameră decizională în cazul acestei iniţiative.