Ponta: În şedinţa de guvern putem să afectăm sumele necesare pentru refacerea gospodăriilor inundate

Premierul Victor Ponta a anunţat luni că în şedinţa Executivului de miercuri se vor putea aloca sumele necesare refacerii gospodăriilor şi infrastructurii afectate de inundaţii. 

RomaniaTV.net
21 apr. 2014, 16:09
Ponta: În şedinţa de guvern putem să afectăm sumele necesare pentru refacerea gospodăriilor inundate

„Mâine o să mergem acolo (în Teleorman – n.r.) şi o să vedem de ce resurse financiare este necesar pentru refacerea infrastructurii. (…) Dincolo de mijloacele pentru trecerea acestei nopţi, miercuri, în baza evaluărilor făcute de către instituţiile statului, putem să afectăm sumele necesare pentru refacerea gospodăriilor”, a declarat Ponta la finalul şedinţei Centrului de Comandă de la sediul MAI.

Imagini apocaliptice din zonele inundaţii. Sute de oameni evacuaţi, sate izolate din cauza apelor

Premierul a precizat că s-a aflat la MAI şi pentru a le mulţumi poliţiştilor şi jandarmilor care s-au implicat în acţiunile de salvare a celor afectaţi de inundaţii. 

„Noi toţi am stat cu familiile de Paşti şi e un lucru normal. Orice om obişnuit petrece sărbătorile cu familia. Din păcate, aceşti oameni au avut această neşansă şi instituţiile statului şi-au făcut datoria şi am vrut să le mulţumesc miilor de jandarmi, de poliţişti, de pompieri, care, asta e natura funcţiei lor şi de aceea îi apreciem atât de mult, nu au nici sărbători, nu au nimic altceva, îşi fac datoria şi-o fac întotdeauna 24 de ore din 24”, a afirmat Ponta.

Şeful Executivului a adăugat că nu este nevoie de prezenţa sa decât atunci când este vorba de coordonarea mai multor instituţii.

„De mine nu este nevoie decât atunci când este cazul de a pune mai multe instituţii la un loc. În rest, nu vreau să stau pe capul oamenilor care îşi fac datoria, însă când e vorba de refacerea infrastructurii, de acordarea unor ajutoare, deja e vorba şi de Ministerul de Finanţe, e vorba şi de Ministerul Mediului, deci e vorba de sarcina de coordonare pe care, evident, ca prim-ministru o am”, a spus Ponta. 


loading...