Poşta Română începe să folosească maşini electrice de anul acesta

Poşta Română va achiziţiona prin programul Rabla Clasic şi Rabla Plus 15 vehicule electrice autoutilitare 8 stații de reîncărcare x 2 prize de câte 22 kw (cu operațiunea de montaj și autorizare incluse în ofertă), precum și servicii de asigurare CASCO și RCA pe un an.

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 10:33
Poşta Română începe să folosească maşini electrice de anul acesta

Poşta Română va utiliza prime de casare, vouchere RABLA Clasic în valoare unitară de 6500 lei și vouchere RABLA Plus în valoare de 45.000 lei, pentru a achiziţiona 15 autovehicule pe care CNPR le va preda spre casare la REMAT, cu condiția aprobării dosarului de acceptare din partea Administrației Fondului pentru Mediu, întocmit și depus conform procedurilor cuprinse în Ghidul Programului de înnoire a parcului auto național RABLA 2020, actualizat.

Citeşte şi: Maşinile electrice nu se mai încarcă gratis la Kaufland. Ce se întâmplă de la 1 octombrie

Bugetul total necesar achiziției celor 15 autoutilitare electrice inclusiv stații de încărcare, va fi diminuat cu suma de 649.155 lei obținută din subvenția acordată prin Programul RABLA Clasic și RABLA Plus, de la valoarea de 2.314.000 lei la valoarea de 1.664.845 lei. Valorea totală estimată a contractului cu Poșta Română va fi de 2,3 milioane de lei, adică 474.000 euro.

Citește și: Hotelurile care îşi instalează staţii de încărcare a maşinilor electrice vor primi 30.000 de euro. Anunţul ministrului Economiei

Asigurarea CASCO încheiată pentru autoutilitarele electrice pe care la va avea în flota Poșta Română va acorda despăgubiri pentru avarii produse în staționare sau în mers, cu franșiză zero, conform condițiilor de asigurare reglementate în România. Asigurarea RCA încheiată pentru autoutilitare va acorda despăgubiri pentru avarii produse terților, conform condițiilor de asigurare RCA reglementate în România.