Posturile ruse de televiziune au fost interzise în Ucraina

Justiţia din Ucraina a interzis marţi difuzarea posturilor de televiziune ruse în această ţară, guvernul de la Kiev acuzându-le că alimentează separatismul prin difuzarea de informaţii lipsite de obiectivitate, a anunţat secretara generală adjunctă a Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, Viktoria Siumar, citată de agenţiile Interfax Ucraina şi de AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
25 mart. 2014, 19:05
Posturile ruse de televiziune au fost interzise în Ucraina

La cererea autorităţilor, mai mulţi operatori de televiziune prin cablu au tăiat deja difuzarea acestor posturi care mediatizează retorica Moscovei cu privire la evoluţiile din Ucraina. Însă ele continuă să fie recepţionate mai ales în partea rusofonă din estul ţării, unde sunt foarte urmărite. Informaţiile transmise de aceste posturi se regăsesc frecvent printre opiniile exprimate de manifestanţii pro-ruşi din oraşe precum Doneţk, Harkov sau Lugansk.

Consiliul de Securitate al Ucrainei a cerut de asemenea justiţiei să investigheze eventuale acţiuni de ‘instigare la ură etnică, la război sau separatism’, a mai declarat oficialul citat.

Libertatea de exprimare nu echivalează cu libertatea de a lansa minciuni şi manipulări, mai ales dacă acestea conduc la confruntări, explică Irina Ciuvilska, expertă la institutul ucrainean pentru mass-media. ‘A interzice să minţi nu este cenzură, ci bun simţ’, completează ea.