Povestea bătrânului cu o inimă de aur. Gestul lui a uimit pe toată lumea, lăsând autorităţile fără cuvinte

Un craiovean în vârstă de 78, care are o pensie de aproximativ 800 lei, a găsit pe stradă, în urmă cu două săptămâni, suma de 9.000 de lei pe care a predat-o poliţiei.

RomaniaTV.net
05 nov. 2014, 17:30
Povestea bătrânului cu o inimă de aur. Gestul lui a uimit pe toată lumea, lăsând autorităţile fără cuvinte

Vergică Militaru le-a povestit poliţiştilor că a găsit banii pe strada Sărarilor – zona „Frigorifer” din Craiova şi nu a stat pe gânduri dacă să păstreze sau nu banii, pentru că cinstea este una dintre valorile care l-a călăuzit toată viaţa.

Poliţiştii l-au felicitat pentru gestul său, iar miercuri au reuşit să identifice şi persoane care pierduse banii, un bărbat de 59 de ani care a spus că aceştia bani erau împrumutaţi, iar pentru familia lui era o mare pierdere şi nu mai avea nicio speranţă că îi va găsi.

„Craioveanul a povestit că nu este prima dată când face un gest asemănător, cinstea fiind una dintre calităţile care l-au călăuzit de-a lungul vieţii. Astăzi a fost identificat şi bărbatul care a pierdut în urmă cu două săptămâni suma de bani ca fiind Mişcu Ştefan, de 59 de ani, din Craiova. Acesta a fost impresionat de gestul bărbatului de 78 de ani care i-a înapoiat banii, deşi nu mai avea nicio speranţă după atâta timp. Craioveanul de 59 de ani a mărturisit că suma de bani reprezenta un împrumut şi că însemna o mare pierdere pentru familia sa. Sperăm ca astfel de situaţii să fie cât mai des întâlnite în activitatea noastră de zi cu zi, iar craioveanul de 78 de ani să fie un exemplu de urmat pentru toţi doljenii”, precizează IPJ Dolj într-un document de presă, potrivit Agerpres.

Ştiai că dacă găseşti ceva pe jos şi păstrezi rişti ÎNCHISOARE? Vezi ce spune Noul Cod Penal