Povestea de dragoste din „Titanic” are corespondent în realitate

O britanică din Worcester pretinde că povestea de dragoste din filmul "Titanic" este inspirată din cea a străbunicilor ei.

RomaniaTV.net
16 mart. 2012, 20:33
Povestea de dragoste din „Titanic” are corespondent în realitate

Povestea de dragoste din filmul „Titanic” a stors lacrimi chiar şi celor mai puţin sensibili, iar acum, la 15 ani de la apariţia pe marile ecrane a filmului care a câştigat 11 premii Oscar, iese la iveală faptul că ideea scenariştilor ar fi putut fi inspirată dintr-o poveste reală.

Britanica Beverley Farmer susţine că povestea de iubire dintre străbunicii ei este cea care a inspirat subiectul central din Titanicul lui James Cameron. Femeia a povestit că străbunica ei, Kate Florence Phillips, s-a îmbarcat pe Titanic alături de Henry Morley, cu care urma să se căsătorească. Kate avea 19 ani, iar Henry Morley era cu 18 ani mai în vârstă şi era deja căsătorit şi avea un copil. Cei doi au hotărât să înceapă o nouă viaţă şi s-au îmbarcat pe Titanic, unde bărbatul i-a oferit un colier cu diamant, exact ca în film. Ulterior, el a murit în naufragiu, iar Kate a aflat, la sosirea la New York, că era însărcinată. A revenit în Worcester, unde a născut o fetiţă, Ellen. Kate Florence Phillips a murit în 1960, iar fiica ei Ellen în 2005.

Înainte de a înceta din viaţă, Elen, bunica lui Beverley, a povestit şi ea într-un interviu ce ştia de la mama ei despre naufragiul Titanicului: „Tata nu voia să-i dea drumul mamei, dar marinarii au aruncat-o în barca de salvare. Corpul tatălui meu nu a fost găsit niciodată, iar mama a stat opt ore în barca de salvare. Şocul de pe Titanic i-a afectat judecata. Cel mai mare regret al meu e că nu am avut timp să-mi spună mai multe despre tatăl meu. O dată a înghiţit acid şi i-a perforat stomacul. Până la urmă a fost dusă la azil şi tatăl meu vitreg a părăsit-o. În 1989 cineva mi-a arătat o poză cu cei din Worcester care au fost pe Titanic. A fost prima poză clară pe care am văzut-o cu Henry Morley. Am plâns, şi am plâns, şi am plâns…”.

Şi Beverley este dezamăgită că Henry Morley nu este recunoscut ca străbunic al ei.

„Bunica mea nu şi-a cunoscut tatăl şi asta a mâhnit-o până când a murit. Tatăl meu, Robert, a încercat să o ajute în lupta ei, dar nu a reuşit. E foarte trist. Străbunica mea era pe cale să înceapă o viaţă nouă cu omul pe care îl iubea. Vreau să fac totul ca această poveste minunată să nu se piardă”, a spus Beverley.


loading...