Președintele Instituțiilor de învățământ Lumina: Dacă m-aș fi întors în Turcia, aș fi fost supus torturii

Preşedintelui Instituţiilor de învăţământ Lumina, Fatih Gursoy, i s-a cerut extrădarea de către autorităţile de la Ankara, dar aceasta  a fost respinsă marți de Curtea de Apel Bucureşti. Gursoy este convins că dacă s-ar fi întors în Turcia ar fi fost torturat și mai mult, ar fi fost ținut mult timp în închisoare așteptându-și judecata, informează news.ro

RomaniaTV.net
25 dec. 2019, 07:15
Președintele Instituțiilor de învățământ Lumina: Dacă m-aș fi întors în Turcia, aș fi fost supus torturii

„Conform dosarului, se cereau între 15 – 22,5 de ani de închisoare. Cred cu tărie că dacă m-aş fi întors în Turcia, aş fi fost supus torturii. Deoarece nu există dovezi pentru ceea ce sunt acuzat, aş fi petrecut mult timp în închisoare înainte să fiu judecat. Autorităţile turce ar fi făcut o propagandă mass-media din succesul capturării mele”, a declarat Preşedintelui Instituţiilor de învăţământ Lumina.

Gursoy mai spune că dacă ar fi predat cheile şi documentele şcolilor către autorităţile turce, ar fi beneficiat de paşaport diplomatic şi în mod cert s-ar fi bucurat de o situație privilegiată în Turcia. „Dar noi avem principii şi ne raportăm la valorile universale, sunt oameni dedicaţii educaţiei”, a mai spus Fatih Gursoy.

Cererea de extrădare pe numele preşedintelui Instituţiei de Învăţământ Lumina, Fatih Gursoy, a fost respinsă marţi de Curtea de Apel Bucureşti. Fatih Gursoy fusese anterior ridicat de la domiciliu în urma cerererii de extrădare formulate de autorităţile de la Ankara.

 

Citește și

Instanţa a respins extrădarea în Turcia a preşedintelui fundaţiei Lumina, Fatih Gursoy