Premieră în Uniunea Europeană! Prima ţară care a anunţat că a învins epidemia de coronavirus

Guvernul sloven a anunţat sfârşitul epidemiei noului coronavirus în ţară, după ce au fost înregistrate mai puţin de şapte contaminări pe zi în ultimele două săptămâni, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
15 mai 2020, 08:19
Premieră în Uniunea Europeană! Prima ţară care a anunţat că a învins epidemia de coronavirus

Prin urmare, persoanele care vin în Slovenia din alte state membre UE nu mai sunt obligate să se izoleze timp de cel puţin şapte zile, aşa cum era necesar la începutul lui aprilie, a anunţat Guvernul sloven. Totuşi, cetățenii străini care prezintă semne de infecție cu coronavirus nu vor avea încă voie să intre în țară.

O carantină de cel puțin 14 zile va rămâne în vigoare pentru persoanele din state non-UE, cu unele excepții, inclusiv diplomați și transportatorii de marfă.

Citeşte şi Ţara în care cine nu poartă mască riscă trei ani de închisoare şi 51.000 euro amendă. Statul face o singură excepţie

Slovenia, o ţară cu două milioane de locuitori, a raportat, în total, 1.464 de contaminări cu noul coronavirus şi 103 morţi.

Slovenia a potolit epidemia în două luni. Azi, Slovenia are cea mai bună imagine epidemiologică din Europa”, a anunţat premierul Janez Jansa.

Cetăţenii sloveni vor trebui să respecte în continuare o serie de măsuri de prevenire a infecţiei. Aceştia au obligația să poarte măști în spațiile publice închise, să păstreze o distanță de cel puțin 1,5 metri și să își dezinfecteze mâinile când intră în spațiile publice.