Premierul Ciolacu, întâlniri cruciale la Bruxelles. Charles Michel a mulţumit României şi a promis sprijin pentru aderarea la Schengen

Charles Michel „a mulțumit României și pentru sprijinul puternic oferit de țara noastră Ucrainei și Republicii Moldova".

01 sept. 2023, 14:59
Premierul Ciolacu, întâlniri cruciale la Bruxelles. Charles Michel a mulţumit României şi a promis sprijin pentru aderarea la Schengen

Prima vizită oficială a premierului Marcel Ciolacu la Bruxelles, după preluarea mandatului de şef al Executivului, a debutat printr-o întrevedere cu preşedintele Consiliului European (CE), Charles Michel.

Cei doi oficiali s-au întâlnit în jurul orei 10.30, fiind primul dintre momentele importante care se vor desfăşura pe parcursul zilei. Potrivit programului oficial, în jurul orei 12.00 premierul Ciolacu va avea o întrevedere cu directorul general al SG Recover (Recovery and Resilience Task Force) din cadrul CE, Celine Gauer.

Premierul Marcel Ciolacu, prima vizită la Bruxelles de la preluarea mandatului: Întâlniri cu liderii europeni Ursula Von der Leyen, Charles Michel şi Roberta Metsola UPDATE: „Am primit susţinere totală pentru aderaraea la Schengen”
Președintele Consiliului European, Charles Michel, mi-a reconfirmat astăzi, susținerea sa totală pentru aderarea României la spațiul #Schengen. Domnia sa este unul dintre marii prieteni ai țării noastre și i-am mulțumit pentru suportul său constant, ferm și plin de energie. Am căzut de acord că o decizie legitimă, în favoarea României reprezintă cel mai bun antidot pentru a detensiona actualul cumul de factori care ar putea avansa euroscepticismul în zona de est a continentului.

Președintele Charles Michel a mulțumit României și pentru spriinul puternic oferit de țara noastră Ucrainei și Republicii Moldova. Este dovada că românii probează cu fapte ce înseamnă soldaritatea! De aceea, sper că și Europa va proba, printr-o decizie în favoarea României pe tema Schengen, că #solidaritatea europeană există și în realitate, nu doar în declarațiile oficiale!”, a spus Marcel Ciolacu.

Declaraţie istorică a ministrului maghiar de Externe: „Doresc să îi invit politicos, că să nu zic că-i somez, pe oficialii austrieci să fie de acord cu aderarea prietenilor noştri români la Spaţiul Schengen”