Premierul Ciucă, făcut praf de către Ludovic Orban: „Dacă-l lași fără hârtie sau prompter, nu mai cunoaște bine decât o singură literă a alfabetului”

Ludovic Orban nu poate sta departe de prima scenă politică. Fostul premier al României, membru PNL din anii '90, îl ia în râs pe actualul lider al executivului, Nicolae Ciucă, dar și pe foștii colegi de partid. 

27 sept. 2022, 22:37
Premierul Ciucă, făcut praf de către Ludovic Orban: „Dacă-l lași fără hârtie sau prompter, nu mai cunoaște bine decât o singură literă a alfabetului”

PNL se face de râs în coaliția cu PSD, crede Ludovic Orban. În opinia președintelui Forța Dreptei, social-democrații dau tonul în alianța de guvernare, deși Nicolae Ciucă figurează drept premier.

„PNL, la ora actuală, îi lustruiește ghetele lui Ciolacu și e în postura de tovarăș de drum, dar în poziție secundară, care nu mai are capaicitatea de a impune vreo politică liberală. După preluarea de către PSD a poziției de premier, PNL nu va mai exista în actuala guvernare și asta va duce la prăbușirea PNL, că nu mai reprezintă pe nimeni decât pe sine și cei care dețin funcții sau sinecuri în structuri guvernamentale la nivel național și central”, a declarat Orban, pentru B1 TV.

„După rocadă, premierul Ciucă va avea mari probleme și va mai rămâne președinte al PNL doar dacă-l va sprijini Iohannis: Ciucă n-are nicio legătură cu liberalismul, cu PNL. Nu înțelege politică, nu înțelege economie, nu înțelege administrație. E un premier care nu-l reprezintă decât pe Iohannis, nu reprezintă electoratul PNL”, a afirmat fostul premier.

 

Premierul Nicolae Ciucă, făcut praf de către Ludovic Orban, fost președinte PNL

 

Mai mult, fostul premier l-a ridiculizat pe Nicolae Ciucă, pe care-l consideră un orator cel puțin modest.

„Eu nu mi-l imaginez pe Ciucă în postura de candidat la președinție. Ciucă încă e acceptat ca președinte (al PNL) că are funcția de premier și are pâinea și cuțitul în materie de funcții, de alocări de resurse către clientela de partid. Când nu va mai fi premier, nu va mai avea această putere și nu va mai avea aboslut niciun fel de autoritate (…)

Ciucă are mari probleme inclusiv în comunicarea cu cetățenii. Dacă-l lași fără hârtie sau prompter, nu mai cunoaște bine decât o singură literă a alfabetului”, a mai punctat liderul partidului Forța Dreptei.

Ieri, Ionuș Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a anunțat că Nicolae Ciucă este favorit să intre în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 2024.