Premiile Oscar 2020: Documentarul cuplului Obama a primit un Oscar

Documentarul "American Factory" , filmul Netflix, co-produs de soţii Michelle şi Barack Obama, a primit o statuetă de Oscar, în cadrul celei de-a 92-a gală a premiilor Acadamiei americane de Film. Documentarul a câştigat un premiu şi la gala Independent Spirit Award.    

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 09:15
Premiile Oscar 2020: Documentarul cuplului Obama a primit un Oscar

Producţia a fost nominalizată la categoria „cel mai bun film documentar de lungmetraj” şi a concurat cu documentare precum: The Cave (National Geographic) , The Edge of Democracy (Netflix) , For Sama (PBS) şi Honeyland (Neon).

Citeşte şi: PREMIILE OSCAR 2020. Filmul „Parasite”, marea surpriză. LISTA CASTIGATORILOR premiilor Oscar 2020, cine sunt marii perdanţi

Cuplul Obama nu a fost în sală la ceromonia de premiere, iar Oscarul i-a fost înmânat regizoarei documentarului Julia Reiche.

La scurt timo, fostul președinte Barack Obama a reacționat pe Twitter: Felicitări Juliei și lui Steven, regizorii din spatele American Factory, pentru că au spus o poveste atât de complexă și de emoționantă despre fiecare consecință pe care o are asupra oamenilor o schimbare economică importantă. Mă bucur să văd că doi oameni talentați și extraordinari de buni iau acasă Oscarul acordat primei producții a Higher Ground.

Citeşte şi: CASTIGATORI PREMII OSCAR 2020. Lista a fost scăpată pe Twitter, surprize uriaşe!

Filmul prezintă povestea unul miliardar chinez care deschide o fabrică  în fosta uzină, abandonată, a General Motors din Ohio, angajând 2.000 de muncitori americani. Documentarul explorează ciocnirea culturală între angajații chinezi și americani, în timp ce încearcă să lucreze împreună pentru a face fabrica profitabilă. 

„Soții Obama au ales filmul nostru pentru că au simțit că pot ajuta oamenii să-și asculte reciproc poveștile și să construiască relații. Asta facem cu toții, stăm jos și ne spunem povești unii altora și asta creează empatie”, a declarat regizoarea Julia Reichert.