Presa germană: ELENA UDREA şi ION ŢIRIAC, implicaţi în scandalul Microsoft-EADS

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Elena Udrea, candidatul PMP la Preşedinţia României, dar şi omul de afaceri Ion Ţiriac şi ministrul PSD Ioan Rus, precum şi oameni importanţi din Germania ar fi implicaţi în dosarele Microsoft şi EADS, notează publicaţiile în limba germană Der Freitag și Huffington Post.

29 oct. 2014, 08:36
Presa germană: ELENA UDREA şi ION ŢIRIAC, implicaţi în scandalul Microsoft-EADS

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  „Cel mai mare scandal de coruptie din istoria Uniunii Europene a avut loc sub influenta EADS”, relatează cele două publicaţii, sub semnătura lui Vlad Georgescu, care susţine că nume grele de la Berlin apar în actele procurorilor, relatează stiripesurse.ro.

Fostul Cancelar Gerhard Schröder, în al cărui mandat a început afacerea, Klaus Mangold, Ion Ţiriac, dar şi Ioan Rus, care reprezenta Daimler Transilvania, ar avea legătură cu acest dosar.

Elena Udrea: Nu există nicio posibilitate ca eu să am vreo legătură cu afacerea Microsoft

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Huffington Post şi Der Freitag scriu că numele Elenei Udrea apare în dosarul EADS.

„În afara firmelor EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computers și Microsoft, în legătură cu această tranzacţie apar şi numele lui Gerhard Schroder, fost cancelar german, Bodo Hombach, fost coordonator al Pactului de Stabilitate în sud-estul Europei, ale oamenilor de afaceri Ion Ţiriac, Klaus Mangold, precum şi cel al candidatului la Preşedinţia României, Elena Udrea”, se arată în articol.

DNA, reacţie la informaţiile că Elena Udrea ar fi URMĂRITĂ PENAL

Sub umbrela EADS, compania europeană în domeniul aerospaţial, candidatul la Preşedinţia României, Elena Udrea, mai mulţi demnitari europeni, dar şi oamenii de afaceri Ion Ţiriac şi Klaus Mangold ar fi primit mită în valoare de peste 60 de milioane de euro.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Direcția Națională Anticoruptie (DNA) din România anchetează înalți membri ai Guvernului și ai serviciilor secrete din România. Aceștia ar fi încasat peste 60 milioane de euro mită, pentru a facilita în anul 2005 un contract de peste 743 de milioane de euro în România pentru EADS. Banii provin parțial din fondurile UE, notează cele două publicaţii.

TRAIAN BĂSESCU, după valul de reţineri: DNA nu poate acţiona sezonier. M-aş bucura dacă ar ieşi şi EADS