Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, răspunde atacului lui Orban: „Premierul are altfel de pandemie. Incită opinia publică”

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a răspuns atacului premierului Orban, după ce acest a spus că trebuie schimbaţi politrucii de la CCR. Declaraţia a fost făcută în contextul în care CCR a venit cu o decizie la legea potrivit căreia Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 19:28
Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, răspunde atacului lui Orban: „Premierul are altfel de pandemie. Incită opinia publică”

„Dacă n-ar fi acest dialog, aş avea rezervă să răspund pentru că premierul are un altfel de pandemie împotriva CCR şi a mea personal, incitând şi opinia publică.

Din păcate am impresia că scaunul a adăugat acelui cuvânt -pandemie- alte boli specifice. Îl cunosc de ceva timp pe premier și am un pic de fereală să folosesc cuvântul politruc. Stiu că are ar studii la TCM Brașov. Nu stiu dacă are și alte studii să ne califice pe noi cum ne califică. Toți suntem profesioniști cu expertiză, nu putem fi catalogați că politruci.

Îmi pare rău că incită populația împotrivă CCR, parcă ea ar fi de vina pentru pandemie. Noroc că împărțim ‘vina’ cu Avocatul Poporului, Renate Weber. În nicio țară un premier nu-și permite asemenea atacuri suburbane la adresa Curții Constituționale.”, a spus Valer Dorneanu.

Şi Marcel Ciolacu a criticat în termeni dur afirmaţia lui Ludovic Orban. Şeful PSD a declarat că premierul nu are dreptul să conteste ceea ce spune CCR, mai ales prin prisma funcţiei pe care o are.

„N-am întâlnit până acum, în 30 de ani de democrţaie, un asemenea discurs. Cred că a uitat ce este, ce funcţie ocupă în statul român. Este primul ministru. Pilonul principal al unui stat de drept este CCR. Ca şi premier nu ai dreptul să comentezi o decizie a CCR a unui stat democratic. O să discut cu colegii mei, am mai avut asemenea discuții și tot ne-am gândit. Am avut rezerve asupra oportunități de a face un asemenea demers. Cred acum că lucrurile au luat o amploare care necesita o sesizare. Avem în vedere să sesizam Comisia de la Veneția, Consiliul Europei și în mod sigur Asociația Curților Constituționale din Europa”, a spus şeful PSD.

Citeşte şi: Ludovic Orban, atac furibund la CCR: Nu se mai schimbă politrucii ăştia. Decizia e o inepţie