Preşedintele PSD se pregăteşte de rocada cu Nicolae Ciucă: „Oamenii au nevoie de un plan social și economic articulat, nu de avioane!”

PSD vrea să vină cu temele făcute la rocada din mai, astfel că social-democraţii au venit cu un nou plan de măsuri care să diminueze efectele crizei.

01 feb. 2023, 10:48
Preşedintele PSD se pregăteşte de rocada cu Nicolae Ciucă: „Oamenii au nevoie de un plan social și economic articulat, nu de avioane!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, urmează să devină noul prim-ministru al României, după rotativa din luna mai. Ciolacu a prezentat măsurile pe care PSD le va adopta, imediat după preluarea mandatului de premier.
Marcel Ciolacu vrea taxă de 1% pe cifra de afaceri pentru multinaționalele din România: „Ceea ce plăteşte capitalul românesc este o regulă corectă”

„Ne concentrăm pe redactarea unui plan de măsuri care să stopeze creșterea prețurilor și a inflației, să încurajeze producția autohtonă, să creeze noi locuri de muncă și să protejeze firmele românești. Sunt convins că asta așteaptă românii de la noi. Nu rotative, comasări de alegeri, bătălii pe funcții sau alte aranjamente electorale. Oamenii au nevoie de #soluții, de un plan social și economic articulat, nu de avioane!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

„În continuare, ne concentrăm pe redactarea unui program de guvernare centrat pe soluții reale, în care economia să se bazeze pe producție și nu pe consum, un program de guvernare axat pe trei mari obiective:

1. Creștere economică bazată pe producție;

2. Stoparea creșterii prețurilor și a inflației;

3. Crearea de noi locuri de muncă și protejarea firmelor românești”, a mai scris Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a prezentat apoi realizările colegilor de la PSD care au ocupat ministere în Guvernul Ciucă:

Ministerul Finanțelor – Vezi măsuri

Cifre-Guvernare-PSD-2023

Ministerul Transporturilor – Vezi măsuri
Marcel Ciolacu: „Este normal ca firmele străine care activează în România să plătească cel puţin 1% din cifra de afaceri”/”Îl vreau pe Mihai Tudose în Guvernul României, cât mai repede”
Ministerul Muncii – Vezi măsuri

Masuri-Ministerul-Muncii

Ministerul Sănătății – Vezi măsuri

Ministerul Familiei – Vezi măsuri